Nepečené jahodové rezy s penou z bielej čokolády
RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY
RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY
  • Ohodnoťte tento recept!
  • Vaše hodnotenie
Celkové hodnotenie 0 (0 hodnotenia)
38

Prísady

  • 16,5 cm vysoký
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g hustej kyslej smotany
  • 250 ml smotany na šlahanie
  • 15 g jemnej práškovej želatiny,
  • 100 ml vody
  • 100 ml vody aspoň na 30 min Vyšlahám smotanu a odložím ju do chladničky. V hlbokej miske alebo hrnci si rozpustím nad parou čokoládu (nevariť - iba rozpustiť!). Potom si zahrejem nabobtnanú želatínu (nevariť!), tak aby bola tekutá a zašlahám ju šlahačom do teplej čokolády, potom primiešam kyslú smotanu, ochutnám a podľa chuti pridám práškový cukor a nakoniec vyšlahanú šlahačku z chladničky a všetko spolu dobre prešlahám (pozor - strieka to). Treba pracovať pomerne rýchlo, tieto želatinové peny veľmi rýchlo tuhnú. Namiesto kyslej smotany môžete dať aj dobrý hustý smotanový jogurt. Z podobnej čokoládovej peny robievam aj tieto jahodové kocky, ale pozor - tam je v čokoládovej pene úplne iný pomer surovín!

Pokyny

Komentáre

Na napísanie komentára Prihlásiť sa alebo Zaregistrujte sa

Napísať komentár...