Zapekaný baklažán recepty

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Potom baklažán osušíme a nasucho opražíme na panvici, v prípade, že máme k dispozícií menej času, môžeme vyprážanie vynechať, len budeme dlhšie zapekať
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

1 Baklazan rozrezeme na 2 rovnake podlhovaste casti. Vnutro vyberieme lyzickou. 2 Kuracie prsia (nakrajane na pasiky) si podusime na oleji, koreni a soli
Zapekaný baklažán (fotorecept)

Zapekaný baklažán (fotorecept)

baklažán pustí šťavu, budeme mať istotu že nebude horký. 1 Najprv nakrájame baklažány asi na 1cm hrubé kolieska, nasolíme, a dáme do misky aleb sitko tzv. 3 Vyplakaný baklažán opláchneme pod studenou vodou, osušíme papierovými obrúskami a opečieme NA SUCHEJ teflonovej panvici, bez oleja, do hnedasta. 4 Dno pekáča alebo zapekacej misy vytrieme olejom a naukladáme vrstvu baklažánu, na ňu vrstvu pripravenej omáčky a nakoniec kúsky mozzarelly. 5 Navrstvíme ďalšiu vrstvu baklažánu, poukladáme ďalšie kúsky mozzarelly, posypeme nahrubo nastúhaným tvrdým syrom a pokvapkáme olivovým olejom 6 Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na asi 170ºC
Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept)

Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept)

3 Pridáme horčicu, pretlak a na drobné kúsky nakrájanú, opláchutú, vysušenú dužinu z baklažánu. 4 Vypotené baklažány opláchneme, osušíme, potrieme aj zvonku olivovým olejom a naplníme udusenou zmesou
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Zvyšnú syrovú zmes dáme na baklažán. Zalejeme baklažány a dáme piecť. Zalejeme baklažány a dáme piecť. 3 Umyjeme si baklažán, nakrájame ho na kolieska - nelúpeme
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami

Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami

Ak chceme ľahšiu verziu zapekaného baklažánu, nefritujeme ho, ale ugrilujeme. 1 Baklažán nakrájame na centimetrové kolieska, osolíme a po chvíľke osušíme papierovým obrúskom (solíme, aby sme dostali von vlhkosť z baklažánu a prebytočnú vodu). Po vychladnutí ukladáme striedavo baklažán, rajčiny a mozzarellu (2 – 3 vrstvy). 3 Baklažán môžeme preliať omáčkou z rajčín, ktorú dochutíme cukrom, citrónom a maslom (bazalka, pesto, atď. 1 Baklažán. 3 Baklažán
Zapekaný baklažán s kuracím mäskom a špargľou (fotorecept)

Zapekaný baklažán s kuracím mäskom a špargľou (fotorecept)

3 Na plech vymastený olejom si poukladáme baklažány a začneme plniť. ( Mala by vyplávať na hladinu ak je už dobrá ) 7 Zapečený baklažán podávame s mixom ľadového šalátu a rukoly, špargľou, mesiačikom citrónu a celozrnnou žemľou. 3 Na plech vymastený olejom si poukladáme baklažány a začneme plniť
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme olejom a poukladáme kolieska baklažánu
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Baklažánové lodičky naplníme mäskom a na vrch naukladáme paradajky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska a potom na polovičku
Zapekaný baklažán s mozzarellou

Zapekaný baklažán s mozzarellou

Zdravé fitness recepty – Zapekaný baklažán s mozzarellou. Na panvici si ohrejeme olivový olej a z oboch strán osmažíme baklažánové kolieska
Zapekaný baklažán s kuskusom

Zapekaný baklažán s kuskusom

, baklažány poprepichujeme vidličkou, potrieme olivovým olejom a necháme piecť do zmäknutia. Takto pripravenú zmes zmiešame s vydlabanou dužinou upečeného baklažánu, znovu naplníme polovičky baklažánov, ozdobíme plátkami paradajky, posypeme syrom a necháme v teplej rúre syr roztopiť
Zapekaný plnený baklažán s pečenými zemiakmi (fotorecept)

Zapekaný plnený baklažán s pečenými zemiakmi (fotorecept)

Baklažán prekrojíme na polovicu a vylúpneme vnútro. Na plech dáme aj baklažán a zopár šampiónov. 3 Teraz si urobíme zmes, ktorou naplníme baklažán a šampióny. 4 Touto zmesou naplníme baklažán aj šampióny. Kto nemá rád úplne spečený syr, tak ten syr môže na baklažán pridať asi po 20 minutách pečenia. Baklažán a šampióny vyberieme a zemiaky necháme piecť ešte ďalších 10 minút
Baklažán zapekaný s kuracinou

Baklažán zapekaný s kuracinou

Začneme baklažánom, ktorý treba pokrájať na pozdĺžne plátky, osoliť po obidvoch stranách a nechať. V inej panvici poopekáme baklažánové plátky, ktoré súčasne okoreníme a už len trolinka osolíme
zapekaný  Pán Baklažán

zapekaný Pán Baklažán

  Dnes som sa za hlavné menu dňa zvolila baklažán. Vedeli ste že baklažán je príbuzný so zemiakmi. Preto baklažán radšej nelúpeme