Z tajomstvo mojej kuchyne recepty

Šišky z relácie Tajomstvo mojej kuchyne

Šišky z relácie Tajomstvo mojej kuchyne

Dala som ho vykysnúť a ešte raz som ho premiesila a nechala chvíľu kysnúť. V kastróli som si rozohriala olej a vložila šišky - musia v oleji plávať a nesmú byť natesno lebo by nemali miesto na napúchnutie
Kamiline orechovo- lekvárové šatôčky

Kamiline orechovo- lekvárové šatôčky

Do misky vsypeme múku, zvyšný kryštálový cukor, soľ, žľtky, pokrájané maslo a vykysnutý kvások. Do stredu každého dáme za lyžicu hustého lekváru /použila som jahodovo - marhuľový/, prehneme na polovicu, pritlačíme kraje a dáme na suchý plech
Medovnicky alebo moja tohtorocna medovnikova story

Medovnicky alebo moja tohtorocna medovnikova story

Myslim, ze cele tajomstvo pecenia makkych medovnikov je v tom, ze pri valkani netreba cesto zbytocne zahustovat ( rozumej podsypavat velkym mnozstvom muky) , netreba cesto vyvalkat na velmi tenko ako napr
Pečené fánky.

Pečené fánky.

Recept z epizódy. 2016 Tajomstvo mojej kuchyne. 360 g hladkej múky. 1 maslo. 100 ml smotany na šľahanie. 2 žĺtky
Kamilin perník

Kamilin perník

Vychladnutý perník prekrojíme na polovice a potrieme ríbezľovým džemom. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na perník
Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Teraz v nedeľu na STV Tajomstvo mojej kuchyne sa piekli pravé ťahané štrúdle. K zmesi pridáme slivkový lekvár,maslo môžeme ho aj rozpustiť
Farebné "miš-maš" cestoviny

Farebné "miš-maš" cestoviny

Inšpiráciou na tieto cestoviny bola nedeľná relácia Tajomstvo mojej kuchyne, kde varil tanečník Laci Strike a robil veľmi zvláštne cestoviny - išla tam mrkva, petržlen, avokádo a ešte pár iných surovín
Šarišský jablčník (fotorecept)

Šarišský jablčník (fotorecept)

1 suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec 2 kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej 3 pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou 4 cesto je veľmi husté,ale také to má byť 5 primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu. Je to husté,tak to treba dobre premiešať 6 vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a pecť 7 hotový koláčik 8 keď bol koláčik ešte teplý,tak tá čokolada sa tam pekne roztekala
Mandarínková roláda (fotorecept)

Mandarínková roláda (fotorecept)

Pridáme šťavu z citróna. Mandarínkový kompót zlejeme cez sito do misky. 2 Opatrne vmiešame maizenu a hladkú múku. 3 Piškótu necháme mierne ochladnúť, utierku jemne pocukrujeme práškovým cukrom, piškótu na ňu prenesieme a zrolujeme, necháme ochladnúť. 4 Na krém vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha, opatrne ju vmiešame do rozmiešaného mascarpone. 5 Z piškóty odstránime papier, ponatierame ju šťavou z kompótu. 7 Roládu stočíme a natrieme zbytkom krému, ja som ju rozdelila na dve časti, aby sa mi zmestila na podnos a v chladničke aby nezavadzal celý plech
Losos na zelenine v alobale (fotorecept)

Losos na zelenine v alobale (fotorecept)

Koreňovú zeleninu nakrájame na jemno /julien/, mierne osolíme a nakoniec zmiešame dokopy. Najprv dáme premiešanú zmes koreňovej zeleniny, na to pár plátkov masla, potom
Kokosovo-tvarohová bábovka

Kokosovo-tvarohová bábovka

zaujala. ,,Tajomstvo mojej kuchyne“. to je podľa mňa zbytočne veľa. No a posledná zmena bola, že som namiesto hrozienok (ktoré by mi deti