Z hladkej muky recepty

Rýchle žemle z pšeničnej hladkej a špaldovej hladkej múky (fotorecept)

Rýchle žemle z pšeničnej hladkej a špaldovej hladkej múky (fotorecept)

zaliala som odmeraným množstvom vlažnej vody,. a hned som spracovala na polomäkkké hladké pružné cesto bez čakania na vykysnutie kvásku, hned som ho dala do trúby vyhriatej na 40 stupňov C na 10 minút a prikryla fóliou, aby sa začalo kysnutie cesta. 7 Cesto som z trúby vybrala, hned som ho vytvarovala na valec, rozdelila na približne 8 rovnakých častí. ktoré som bez ďalšieho kysnutia uložila na plech s teflónovou fóliou /pečiacim papierom/ a cez stred som ich šikmo narezala asi 1 mm hlbokým zárezom ostrým nožom, hned som ich vložila do trúby vyhriatej na 40 stupňov C a pri tejto teplote som ich nechala kysnúť v trúbe 10 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov a piekla som ich do ružova asi 25 minút. 11 Sú to veľmi chutné žemle a skutočne veľmi rýchlo hotové s príjemnou orieškovou chuťou po špaldovej múke, sú kypré, ľahučké, pekne vykysnuté, nadýchané, s s dierkovanou štruktúrou, ako vidno na priereze. 12 Skúsila som odfotiť prierez žemľou zblízka, ale dierky v žemli sa fakt zle fotia, nezostane nič iné, len vyskúšať, upiecť a presvedčiť sa o tom
Makový koláč zo špaldovej múky

Makový koláč zo špaldovej múky

Vlastne musím sa priznať, že milujem takmer všetko makové, od závinu až po makovú zmrzlinu. Tento koláč je teda mojou srdcovkou, pretože je naozaj extra makový a štipka škorice iba podčiarkuje jeho výbornú chuť
Fazuľová torta (bez múky)

Fazuľová torta (bez múky)

K tejto torte sa viaze moj mini pribeh. Dostala som v praci kostovku od kolegynky s otazkou, ci uhadnem, co je zakladnou surovinou tejto torty
Pletenky z celozrnnej múky

Pletenky z celozrnnej múky

veď to poznáte, keď osadenstvo zahlási "dali by sme. cesto v trúbe zdvojnásobí svoj objem. Ak máte pekárničku, vložte do nej suroviny a zapnite program na miesenie
Celozrnný chlieb s grahamovou múkou

Celozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky. Múky som zvolila takmer z dvoch tretín celozrnné takže chlieb obsahuje otruby aj klíčok /mastné kyseliny/ a tiež strednú vrstvu zrna
Zdravé brownies bez múky

Zdravé brownies bez múky

Následne som pridala fazule (ak použijete fazule v plechovke nezabudnite ich dobre prepláchnuť) a mixovala znova do hladkej konzistencie