Utopence recepty

utopence

utopence

ak chcete mať dobré utopence, použite kvalitné špekačky, chutný nálev a najemno nakrájanú cibuľu. utopence najviac chutia s čerstvým chlebom a oroseným pivom
Utopence po domácky

Utopence po domácky

Kým nám chladne , vypijeme 1,5 L piva , aby nás navnadilo a naša chuť na utopence bola väčšia. 1 dáme si variť NAKLADAČ podľa návodu na obale a pridáme bobkový list a celé čierne korenie
Utopenci

Utopenci

Utopence, ako ich robím ja. 5 - 6 ks špekačky (podľa veľkosti), 1 cibuľa, väčší pohár na zaváranie so šroubovacím viečkom (ja mám pohár o objeme 900ml, ktorý používam len na utopence)
Utopence z hostinca U slabé vůle

Utopence z hostinca U slabé vůle

1 Pripravíme si potrebné suroviny. 2 Špekáčiky a cibuľu nakrájame na kolieska. 3 Všetky ostatné ingrediencie zmiešame v hrnci a privedieme k varu
Utopence - jednoduché a dobré

Utopence - jednoduché a dobré

1 Z prvých 8 surovín uvaríme nálev-jeden diel je u mňa obvykle taký cca decový pohárik (aj trošku menší), necháme ho vychladnúť
Utopence

Utopence

1 Do vody s octom dame koreniny aj feferonky a dame to prevariť, 2 Zatial si očistíme cibulu,cesnak,a špekačiky ktore narežeme a vložíme do nich cibulu a ukladame do pohara
Pikantné utopence (fotorecept)

Pikantné utopence (fotorecept)

1 Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0,6 l vody pridáme 0,4 l octu, cukor, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prevaríme
Utopence na jednotku

Utopence na jednotku

1 Prichystáme si hlavné suroviny. Hlavne špekáčiky musia byť originál od mäsiara,nie zo supermarketu. 2 Olúpané špekáčiky si narežeme z jedne strany do polovičky a naplníme ich plátkami cesnaku,z vrchu a zospodu ich ešte niekoľko krát mierne narežeme,aby lepšie presiakli nálevom
Utopence

Utopence

Špekáčky olúpeme, narežeme do kríža. Do veľkej fľašky ukladáme striedavo špekačky a na kolieska nakrájanú cibuľu
Utopence

Utopence

1 Nachystala a narezala som si všetky suroviny, špekáčiky som stiahla z kože- trochu narezala, uvarila nálev-1l octu, 1,3l vody, soľ,cukor, bobkový list, celé čierne korenie-prevarila a nechala vychladnúť
Utopenci s feferónkami

Utopenci s feferónkami

Utopence s feferónka necháme zhruba dva dni uležať na chladnom a tmavom mieste. Špekáčky najskôr zbavíme tuhého črievka a potom ich pozdĺžne narežeme, ale nedokrojíme do konca
Rýchli pikantní utopenci

Rýchli pikantní utopenci

Rýchle pikantné utopence podávame s prílohou podľa chuti. Rýchle pikantné utopence dolejeme nálev po okraj pohára, utesníme a necháme 3 - 7 dní uležať v chladničke
Utopenci špeciál

Utopenci špeciál

Snažíme se na utopence aspoň čtyři dny zapomenout. 1 Špekáčky (osvědčily se mi dobré domácí či z Globusu) oloupeme a nakrájíme na kolečka
Diabolskí utopenci

Diabolskí utopenci

Odležanie diabolské utopence podávame s chlebom. Ingrediencie zvaríme, necháme chvíľku prejsť varom a necháme vychladnúť
Plnení utopenci

Plnení utopenci

Tradičné plnené utopence necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Najprv je nutné nájsť naozaj chuťovo dobré špekáčky
Tradiční utopenci

Tradiční utopenci

Tradičné utopence naukladáme do pohára a zalejeme je vychladnutým nálevom. Tradičné utopence necháme niekoľko dní uležať