Tajomstvo mojej kuchyne sk recepty

Šarišský jablčník (fotorecept)

Šarišský jablčník (fotorecept)

1 suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec 2 kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej 3 pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou 4 cesto je veľmi husté,ale také to má byť 5 primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu
Mandarínková roláda (fotorecept)

Mandarínková roláda (fotorecept)

Mandarínkový kompót zlejeme cez sito do misky. 1 Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme šťavu z citróna. 2 Opatrne vmiešame maizenu a hladkú múku
Domáca živánska v ťapši (fotorecept)

Domáca živánska v ťapši (fotorecept)

Na dno ide vrstva cibule,nakrájanej na kolieska 3 ďalšiu vrstvu tvori umytá kyslá kapusta (može sa pokrájať),zemiaky pokrájané na kolieska,ktoré som posolila,posypala mletou rascou a mletým čiernym korením. 4 ďalšiu vrstvu tvorí na kolieska nakrájaná klobása (ja som teraz dala suchú,ale inak dávam čerstvú klobásu),potom tam nahádžem na striedačku kuracie stehná a bravčové mäso,nakrájané na menšie kúsky,ktoré som najskor v miske zmiešala s horčicou,pretlačeným cesnakom a korením na živánsku 5 tento postup zopakovať este raz 6 vrchnú vrstvu tvorí na plátky pokrájaná oravská slanina 7 na záver som to poliala čiernym pivom - chýbalo z neho iba za pohár,ktoré som vypila ja xixixi 8 prikryté alobalom sa to pieklo cca 2 hodiny 9 a hotovo 10 dobrú chuť
Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Teraz v nedeľu na STV Tajomstvo mojej kuchyne sa piekli pravé ťahané štrúdle. 1 Na mastnom papieri rozvaľkáme lístkové cesto, čo najtenšie
Kamilin perník

Kamilin perník

1 Hladkú múku, cukor, olej, škoricu, džem, sódu bikarbónu, kypriaci prášok do perníka, vajíčka a mlieko dobre vymiešame elektrickým šľahačom
Kamiline orechovo- lekvárové šatôčky

Kamiline orechovo- lekvárové šatôčky

Do misky vsypeme múku, zvyšný kryštálový cukor, soľ, žľtky, pokrájané maslo a vykysnutý kvások. Do misky vsypeme múku, zvyšný kryštálový cukor, soľ, žľtky, pokrájané maslo a vykysnutý kvások