Sterilizovat recepty

Papriková nátierka Pikant

Papriková nátierka Pikant

tohto roku som sa vrhla na domáce zeleninové a ovocné výrobky. žiadne džemy a kompóty, mám ich plnú komoru a moc sa nemíňajú, tento rok robím čatní a rôzne pikantné dobroty vhodné k mäsu, syrom, na grilovačku a tak
11 0
Fazuľové lečo

Fazuľové lečo

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára. Dajú sa z neho ale pripraviť aj rôzne jedlá teplej kuchyne
10 0
Pečený čaj

Pečený čaj

Ovocie nakrájame na menšie kocky (so šupkou), zasypeme cukrom, posypeme klinčekmi alebo zmesou korenín na perníky, škoricou, pokvapkáme šťavou z pomaranča, môžeme zľahka poliať koňakom alebo rumom a dáme najlepšie na plechu do rúry na 130°C na cca
6 0
Horúce jahody

Horúce jahody

Z umytých jahôd odstránime stopky a nakrájame ich. Na panvicu dáme cukor a počkáme, kým začne trošku karamelizovať
6 0
Mätový sirup

Mätový sirup

Máte tiež plný záhon mäty, na zimu na čaj už máte nasušené a nové lístečky stále dorastajú. Skúste mätový sirup
5 0
Ajvar

Ajvar

Ajvar je vyšší level paprikovej pomazánky, veď je s ním aj kopec roboty. doteraz som robila iba paprikovú pomazánku a keď som si chystala potraviny na Ajvar celkom som sa tešila na výsledok
4 0
Nakladane uhorky

Nakladane uhorky

Male uhorky na zavaranie som v Indii veru este nikde nevidela predavat. V specializovanych obchodoch s dovozovym tovarom som parkrat videla predavat zavarane uhorky, ale maly pohar stal okolo 200 rupii
4 0
Ajvar

Ajvar

Je ikonou srbskej kuchyne, no poznajú ho na celom balkánskom polostrove. Názov vychádza z tureckého slovíčka havyar, ktoré znamená kaviár, odtiaľ pochádza i alternatívny poetický názov, srbský zeleninový kaviár
4 0