Sterilizovat recepty

Ajvar

Ajvar

Je ikonou srbskej kuchyne, no poznajú ho na celom balkánskom polostrove. Názov vychádza z tureckého slovíčka havyar, ktoré znamená kaviár, odtiaľ pochádza i alternatívny poetický názov, srbský zeleninový kaviár
Výborný uhorkový šalát na zimu

Výborný uhorkový šalát na zimu

1 Uhorky ,papriku umyjeme necháme odkvapkať. Cibuľu,ktoru sme očistili nakrájame natenko tiež papriku a uhorky si nastruhame na kolieska aj zo šupkou
Cuketová horčica – Špak

Cuketová horčica – Špak

Zdieľajte receptFacebook2Twitter0Google+0Pinterest0. Cuketová horčica - Špak. By. barborka. 6. október 2014. Špak alebo cuketová horčica sa u nás používa už dlhé roky ako príloha
Jablká vo vlastnej šťave

Jablká vo vlastnej šťave

Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu. na štrúdle, pité, žemlovky
Černicový kompót

Černicový kompót

1 Černice oplachneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. 2 Dáme do pripravených pohárov navrch pridame 3 PL lyžice cukor a zalejeme vlažnou vodou
Hroznový džem

Hroznový džem

1 Hrozno zbavíme nečistôt a opláchneme pod tečúcou vodou, bobule oddelíme od strapcov. Potom ich vložíme do hrnca a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu
Paradajková marmeláda

Paradajková marmeláda

Tento recept som objavila viacmenej náhodou. hneď na prvý pohľad sa mi zapáčil a aj keď som našla množstvo iných veľmi podobných receptov, nakoniec som aj tak vyskúšala ten prvý, ale upravila som si ho podľa vlastnej chuti
Tekvicové maslo

Tekvicové maslo

Úvod. 25. OKT 2014. Tekvicové maslo. Silvia Horecká. Tekvicové maslo je sladké, aromatické po korení a môže sa použiť aj ako nátierka na domáce keksy či piškóty či ku grilovanej zelenine
Pečený čaj

Pečený čaj

Ovocie nakrájame na menšie kocky (so šupkou), zasypeme cukrom, posypeme klinčekmi alebo zmesou korenín na perníky, škoricou, pokvapkáme šťavou z pomaranča, môžeme zľahka poliať koňakom alebo rumom a dáme najlepšie na plechu do rúry na 130°C na cca
Slivkovo hroznové čatní

Slivkovo hroznové čatní

tento recept vynikol úplnou náhodou. syn mi doniesol slivky ktoré bolo treba okamžite zjesť alebo spracovať, zavárať v tomto šialenom počasí ani omylom tak som aspoň upiekla kysnutý koláč a čo ďalej
Nadstavené zavárané kuriatka

Nadstavené zavárané kuriatka

1 Skúška trpezlivosti je poriadne umyť tie kurence. Dala tu návod Elixír, ale som si na to nejako netrúfla, radšej som ich preprala vo viacerých vodách
Papriková nátierka Pikant

Papriková nátierka Pikant

tohto roku som sa vrhla na domáce zeleninové a ovocné výrobky. žiadne džemy a kompóty, mám ich plnú komoru a moc sa nemíňajú, tento rok robím čatní a rôzne pikantné dobroty vhodné k mäsu, syrom, na grilovačku a tak
Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou

Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou

1 Nalejem vriacu vodu asi pol centimetra nad kuskus, zakryjem potravinovou fóliou a o päť minút je hotový, netreba vôbec variť (pokiaľ robím so pšenom, uvarím ho ako ryžu)