Rožky s tvarohom recepty

Rožky s tvarohovo-jablkovou plnkou

Rožky s tvarohovo-jablkovou plnkou

Tieto rožky chutia ako lupáčiky, no vo vnútri majú plnku, ktorá ich robí jemnejšími, vláčnejšími a. no jednoducho sa lepšie kĺžu do bruška
Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept)

Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept)

Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy. 1 Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. 2 Rožky nakrájame na kolieska. 3 V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. 4 Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom. 5 Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliešnej zmesi. 6 Z bielkov si vyšľaháme snehŽemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť. 2 Rožky
Nezabíjajme našu inteligenciu nevhodnými potravinami!

Nezabíjajme našu inteligenciu nevhodnými potravinami!

Zo začiatku je dôležité najmä zameniť pečivo za zeleninu, alebo sa pri raňajkách orientovať skôr na proteínovo-tukové kombinácie plnotučných bielych jogurtov s tvarohom, kokosovým mliekom, proteínom, mandľami, kakaom, škoricou, či pravou vanilkou
Žemľovka

Žemľovka

Rožky nakrájame na kolieska a namáčame ich v pripravenom mlieku. Dostala som chuť na celkom obyčajnú žemľovku, keď už je sezóna jabĺk treba to využiť
Žemlovka

Žemlovka

Mala som k nej odpor, veď ako už len môžu chutiť rozmáčané rožky v mlieku. No a na naliehanie mojich dospelákov "mamka, prečo ty nerobievaš žemľovku
Kominárske knedle

Kominárske knedle

Rožky nakrájam alebo natrhám na menšie kúsky, rovnomerne ich polejem teplým mliekom a nechám chvíľu postáť, aby vychladli a tiež aby sa všetko mlieko vsiaklo do rožkov
Žemľovka

Žemľovka

(Rožky ale nesmú byť úplne rozmočené. Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. Namočené rožky vyskladáme do misy, prázdne miesta vyplníme roztrhnutými kúskami rožka, spodok musí byť celistvý
Kysnuté buchty

Kysnuté buchty

Makové kysnuté rožky. Kysnuté ruže s tvarohom, škoricou a marhuľami. Allergens. Zapečené palacinky s tvarohom a jahodami
Tvarohovo-citrónové rezy s makovou múkou

Tvarohovo-citrónové rezy s makovou múkou

Vajcia rozdelíme, bielka vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a šľaháme na pevný sneh, ktorý má rožky( po vytiahnutí šľahacích metličiek sneh stojí), po jednom zašľaháme žĺtka, prilejeme olej, vodu, vanilk