Prekladany salat recepty

Prekladaná terina s kapiou

Prekladaná terina s kapiou

1 Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Morčacie prsia vcelku uvaríme v osolenej vode
Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept)

Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept)

1 Kuracie prsia som umyla, osušila, pokrájala na tenšie rezne, ktoré som nevyklepala, osolila som ich,okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote, kým som pripravila ostatné suroviny, domácu údenú slaninu som pokrájala na plátky,
Prekladané mäso

Prekladané mäso

v piatok večer zvyčajne s mužom plánujeme čo budeme cez víkend variť, to preto aby muž, ktorý je v našej rodine nákupca, vedel čo má v sobotu kúpiť
Bravčové výpečky (fotorecept)

Bravčové výpečky (fotorecept)

1 Bravčové výpečky môžete robiť z krkovičky, plecka aj bôčika, najlepšie je ale použiť tzv. orez. Ak niekde uvidíte napísané "Bravčová krkovička, kú" tak to "kú" znamená kuchynská úpava, čiže mäso už je orezané a zbavené nežiadúcich kúskov
Prekladaný šalát

Prekladaný šalát

1 Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a na hrubé slzičky nastrúhame na dno misy, veľkého taniera, skrátka niečoho, v čom budeme šalát podávať
Prekladané zemiaky

Prekladané zemiaky

V šupke uvarené, očistené zemiaky pokrájame na plátky a polovicu vložíme do vymasteného pekáča alebo ohňovzdornej misky
Špargľový šalát

Špargľový šalát

Suroviny. 600 g zelenej špargle. 12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok. 300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
Prekladaná kapusta, alebo trojboj (fotorecept)

Prekladaná kapusta, alebo trojboj (fotorecept)

1 Na trojboj potrebujeme tri veci. zemiaky, kyslú kapustu a mäso. Je si základ chystám večer, zemiaky uvarím v šupke, mäso si naložím do oleja, trochu bieleho mletého korenia a rasce
Prekladané zemiačky

Prekladané zemiačky

Zase niečo diétnejšie z knihy 9ODD. -). Sú to všetko také banálne recepty, až veľmi jednoduché ale veríte mi, že keby nie tejto stravy, ani mi na um nezíde, že aj také - občas "gebzy" sa dajú uvariť a chutia neskutočne dobre
Netradičná syrová misa

Netradičná syrová misa

1 Najprv si naplníme hermelín, pretože by mal 2 dni odstáť v chladničke. Rozrežeme syr napoly a mäkké vnútro vydlabeme až po tvrdý, plesnivý obal lyžičkou (Odporúčam mať vybratý plesnivý syr z chladničky, aby to išlo ľahšie a aby sme nepotrhali plesnivý obal)