Posúch recepty

Cesnakový posúch

Cesnakový posúch

5 A tu je kulajda a k nej cesnakový posúch. 1 Zo surovín si zamiesime cesto. 2 Vykysnuté cesto prenesieme na vymastený plech a urovnáme,potrieme troškou oleja a posypeme rascou,alebo ju zamiešame priamo do cesta
Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Toto cesto je kysnuté, výsledok mi pripadá ako plnené lángoše - posúchy. 10 posúchov som po upečení a vychladnutí strčila hneď do mrazničky, v prípade potreby akoby som našla
Hrachové posúchy s cesnakom

Hrachové posúchy s cesnakom

vymiesila redšie cesto a nasucho upiekla posúchy, ktoré som natierala. posúchy, ktoré opekáme na suchej rozohriatej panvici
Bryndzový posúch

Bryndzový posúch

Cez víkend som upiekla dva veľké bryndzové posúchy. Ak je sezóna a máte čerstvý kôpor, pažítku či mladú čerstvú cibuľovú vňať, nakrájajte bylinky nadrobno a dajte na posúch
Slaninový posúch

Slaninový posúch

Posúchy. Počas pečenia potieraž slanou vodou a po upečení natrieť posúch pripravenou zmesou soli,oleja a rozotretého cesnaku(všetko podľa chuti)Postup opakovať aj s druhým dielom
Hradné posúchy

Hradné posúchy

Po upečení sa posúch môže potrieť zmesou pretlačeného cesnaku a soli vo vode. A posúchy sa môžu potierať zmesou medu a vína
Chlebový posúch na taliansky aj slovenský spôsob

Chlebový posúch na taliansky aj slovenský spôsob

Posúchy alebo akékoľvek koláče na slano sú moja srdcová záležitosť. Ak robím posúch k polievke robím len obyčajný s cesnakom maximálne so slaninkou - to je ten slovenský spôsob a na taliansky no to je taký spôsob, že dám všetko čo mám v chladničke - čerstvé alebo sušené paradajky, olivy, chorizo alebo klobásku, mozarelu alebo plesňový syr a samozrejme olivový olej a bylinky, v lete čerstvé v zime sušené
Rascovy posuch bez kysnutia

Rascovy posuch bez kysnutia

CO POTREBUJETE (na 1 posuch). 300g bielej muky (maida). 100g celozrnnej muky (atta). sol. 1 plocha lyzicka prasku do peciva
Zemiakový posúch od starej mamy

Zemiakový posúch od starej mamy

Krok 1Urobíme si kvások z mlieka, kvasníc a cukru a necháme ho podkysnúť. Krok 2Vykysnutý kvások primiešame k ostatným surovinám (okrem zemiakov)
Bryndzový posúch zo špaldovej múky

Bryndzový posúch zo špaldovej múky

Cez víkend som upiekla dva veľké bryndzové posúchy. Ak je sezóna a máte čerstvý kôpor, pažítku či mladú čerstvú cibuľovú vňať, nakrájajte bylinky nadrobno a dajte na posúch
Posúch chlebový bezlepkový (fotorecept)

Posúch chlebový bezlepkový (fotorecept)

Mlieko, alebo vajíčko sa používa na potretie, aby po upečení nebol chlieb, alebo posúch veľmi bledý, ale aj tak nemal peknú zlatohnedú farbu, ako z pšeničnej múky, čo už
Makovo-slivkový posúch

Makovo-slivkový posúch

Posúch som piekol pri teplote 180 stupňov Celzia, približne 35 min. 1 Najprv som zarobil kvások. Do vlažného mlieka som vmiešal kryštálový cukor a kvasnice
Starkine zemiakové posúchy

Starkine zemiakové posúchy

Tak som si konečne našla čas, vložiť na svoj blog aj tieto posúchy, ktoré ma naučila robiť moja starká (babka)