Polievka na kyslo recepty

Fazuľková polievka na kyslo

Fazuľková polievka na kyslo

dlho som sa ju snazila bez uspechu napodobnovat a az po niekolkom, zufalom pokuse mi povedala , ze bezpodmienecna ingrediencia, ktora do jej fazulkovej musi ist, je ligurcek
Kulajda alias hubová polievka na kyslo

Kulajda alias hubová polievka na kyslo

1 Maslo rozpustíme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, rascu a opečieme. 2 Následne pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom 3 Necháme zovrieť, pridáme huby (ja som použila mrazené, ale rovnako môžete použiť čerstvé alebo sušené), na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme na miernom plameni pokiaľ huby a zemiaky nezmäknú
Šampiňónová krémová polievka

Šampiňónová krémová polievka

Zato hríby môžem konzumovať v akejkoľvek forme- nakladané na kyslo, sušené do kapustnice či omáčky, perkeltované, ako hríby pod mäskom, na pizzi a aj v polievkach
polievka zo zelenej fazuľky

polievka zo zelenej fazuľky

najviac nám chutí keď je pripravená so smotanou a na kyslo. zemiaky, cibuľa, cesnak, chilli paprička, petržlenová vňať
Polievka zo zelenej fazuľky

Polievka zo zelenej fazuľky

najviac nám chutí keď je pripravená so smotanou a na kyslo. Tip na nedeľný obed | Hrášková krémová polievka a Segedínsky guláš
Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept)

Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept)

Na obrázkoch je fazuľa pred namočením a po namočení, ked už napučala. vypla som plameň, hotovú polievku som nechala chvíľku odstáť a dochutila citrónovou šťavou, do tejto polievky som nedávala žiadne korenie, sú v nej len bylinky, zásmažku som tiež nerobila, je hustá sama o sebe, kto chce, môže zásmažku dať alebo zahustiť zátrepkou, tiež môže použiť miesto sladkej smotany hustú kyslú smotanu, v polievke nie je žiaden voľný tuk, postačuje tuk zo smotany, je to taká diétna verzia, čiže Pôstna fazulica, plná prírodných chutí, pred podávaním som odstránila vetvičky tymiánu a petržlenovej vňate, cibuľu a cesnak
Pletené zemiakové langoše (fotorecept)

Pletené zemiakové langoše (fotorecept)

a nechala som ho na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu, v tomto prípade je to. Vykysnuté cesto som dala na jemne pomúčenú dosku, troška som pomúčila aj povrch cesta
Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept)

Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept)

dobre vidno, ako krásne nalístkovali a narástli, cesnakové pagáče sú vynikajúcou prílohou k sýtym polievkam na kyslo, tiež sa môžu podávať samostatne bud ako vynikajúce pohostenie k vínečku, chutia však výborne len tak i samotné
Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept)

Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept)

podávala som upečené prekladané zemiakové pagáče teplé, sú výborné aj vlažné a za studena, jeden som prerezala na polovicu, aby bola zreteľná vnútorná štruktúra, na povrchu sú jemne chrumkavé a vo vnútri krásne mäkkučké, my sme ich mali k ľahkej zeleninovej polievke, sú vhodné i samostatne alebo ako príloha k polievkam na kyslo či k rôznym gulášom,
Zemiakové pagáče s cibuľou a s kyslou smotanou (fotorecept)

Zemiakové pagáče s cibuľou a s kyslou smotanou (fotorecept)

ide o jednoduché mimoriadne chutné zemiakové pagáče s cibuľou a s kyslou smotanou, ktoré sú pomerne rýchlo hotové, sú vhodným pohostením k vínu, výbornou slanou chuťovkou, možno ich podávať samostatne na večeru s čajom či na raňajky, na desiatu a na olovrant, sú vynikajúcou prílohou k sýtym polievkam, najmä na kyslo, ale aj k iným