Polievka na kyslo recepty

0 Uložiť
Kulajda alias hubová polievka na kyslo

Kulajda alias hubová polievka na kyslo

1 Maslo rozpustíme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, rascu a opečieme. 2 Následne pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom 3 Necháme zovrieť, pridáme huby (ja som použila mrazené, ale rovnako môžete použiť čerstvé alebo sušené), na malé kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme na miernom plameni pokiaľ huby a zemiaky nezmäknú
2 Uložiť
Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept)

Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept)

Na obrázkoch je fazuľa pred namočením a po namočení, ked už napučala. vypla som plameň, hotovú polievku som nechala chvíľku odstáť a dochutila citrónovou šťavou, do tejto polievky som nedávala žiadne korenie, sú v nej len bylinky, zásmažku som tiež nerobila, je hustá sama o sebe, kto chce, môže zásmažku dať alebo zahustiť zátrepkou, tiež môže použiť miesto sladkej smotany hustú kyslú smotanu, v polievke nie je žiaden voľný tuk, postačuje tuk zo smotany, je to taká diétna verzia, čiže Pôstna fazulica, plná prírodných chutí, pred podávaním som odstránila vetvičky tymiánu a petržlenovej vňate, cibuľu a cesnak
2 Uložiť
Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept)

Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept)

podávala som upečené prekladané zemiakové pagáče teplé, sú výborné aj vlažné a za studena, jeden som prerezala na polovicu, aby bola zreteľná vnútorná štruktúra, na povrchu sú jemne chrumkavé a vo vnútri krásne mäkkučké, my sme ich mali k ľahkej zeleninovej polievke, sú vhodné i samostatne alebo ako príloha k polievkam na kyslo či k rôznym gulášom,
0 Uložiť
Pizza s mozarellou a datľovými paradajkami (fotorecept)

Pizza s mozarellou a datľovými paradajkami (fotorecept)

je to veľmi chutný slaný koláč, môže sa podávať samostatne ako hlavný chod alebo ho môžete pokrájať na trojuholníky a podávať ako slanú chuťovku, tiež ako prílohu k sýtym polievkam na kyslo, pôvodne to mala byť pizza margherita, nuž ale cesto mi neuveriteľne rýchlo kyslo očividne pod rukami pri malom množstve droždia, takže som ho pizzou nenazvala a ani som ho neposypala ešte aj strúhaným syrom, pri pizza margherita správne má byť
Hľadať odporučenia a stránky