Plucka recepty

Poľovnícky jagerek (fotorecept)

Poľovnícky jagerek (fotorecept)

1 potrebné suroviny 2 dáme si obvariť srdce a plúcka 3 obvarené srdcia a plúcka nakrájame na rezančeky 4 na bravčovej masti si osmahneme cibulu - robil som v tlakovom hrnci 5 prisypeme pokrájané srdco a plúcka a dusíme do mäka 6 medzi tým si odblaníme pečienku a pokrájame ju na rezance 7 ani ľadvinky neprišli na zmar 8 máme podusené srdce a plúcka 9 pokrajáná pečienka ide do hrnca ( pridal som aj zopár kúskou morčacej pečienky ) 10 pridáme koreniny Divočina , paprika sladká aj pálivá , štipku čierného korenia prelisovaný cesnak 11 prilejeme červeného vína (nie veľa ) a chvilku povaríme
2 0
Pľúcka na kyslo

Pľúcka na kyslo

Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody, pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler
5 0
Viedenské pľúcka

Viedenské pľúcka

Vnútornosti umyjeme a dáme variť do osolenej vody, do ktorej sme pridali očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno, celé čierne korenie, bobkový list a tymian
0 0
Pajšlouka z králika

Pajšlouka z králika

1 Pripravíme vývar z králika, celého a nového korenia. Uvarené pľúcka, stehná a korenie vyberieme. 2 Na masle orestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu a pridáme ju do vývaru
0 0

Pľúcková polievka

Pľúcka uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou zeleninou. Uvarené pľúcka vyberieme z vývaru, pokrájame na rezance a dáme späť do polievky, ktorú zahustíme zápražkou, pripravenou z masti a hladkej múky
2 0

Domáce jaternice

1 Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké. Žemle nakrájame na drobné kocky, zostatok pomelieme, dobre premiešame a ochutíme soľou, cesnakom, mletým korením, majoránom, mletým zázvorom, mletým novým korením (prípadne aj klinčekom a trochou strúhanej citrónovej kôry)
1 0