Perkelt na smotane recepty

Hubový perkelt s haluškami

Hubový perkelt s haluškami

Máme výhercov 5x Mliekovar s pokrievkou značky Blaumann. Cibuľku opražíme do zlatova, pridáme huby a orestujeme ich
Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami

Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami

Znova dať na oheň, pridať malé množstvo vody. Vymiešame na potrebnú haluškovú konzistenciu. 2 Perkeltová omáčka. na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou, prisolíme, okoreníme, roztlačíme 3 strúčiky cesnaku
Hovädzie chutne a lacno

Hovädzie chutne a lacno

Ako som už spomínala v časti o perkeltoch a gulášoch, na dusenie je najlepšie mäso, ktoré dlhou tepelnou úpravou naberá na kvalite, teda aj veľmi lacné a prerastené kolagénovými vláknami, ktoré sa po hodinách varenia či dusenia doslova lepkavo rozplývajú na jazyku
Kyslá zemiaková polievka

Kyslá zemiaková polievka

toto je po kuracom perkelte s haluskami, druhe najoblubenejsie jedlo mojho tatka. A dnes som mu ju uvarila, aby som ho potesilo v jeho slamennovdovcovskom postaveni kedze mamka je na trojtyzdnovom rehabilitacnom pobyte
Maďarský kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)

Maďarský kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)

Kurací paprikáš, ktorý je na rozdiel od perkeltu vždy so smotanou. Toto sa volá perkeltový základ. Pri sladkej smotane sa mi to ešte nikdy nestalo, preto vy to vyrovnanie teplôt pred pridaním smotany radšej urobte
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Od klasického perkeltu až po paprikáš. Okrem tých tradičných, turisticky nabitých miest som si vysnívala jedno, na ktoré som sa veľmi tešila
Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept)

Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept)

podliala som malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí, vydusila až takmer na tuk, postup som opakovala, vždy za malého podliatia vývarom ako pri perkelte, dusila som prikryté pokrievkou na miernom plameni, kým mäsko nezmäklo a perkelt bol uvarený
Jedného králika, prosím

Jedného králika, prosím

V Maďarsku si pochutnávajú na králikovi v podode chutného paprikášu a perkeltu so smotanou a haluškami
Kurací perkelt

Kurací perkelt

mňam, u nás sa kurátku na smotane hovorí paprikáš, bez smotany perkelt , ale nie o tom som chcela, včera som jedla na návšteve thajské kurča so zeleninou a kokosovým mliekom, bolo to úžasnééé a tá omáčka mala podobnú chuť ako paprikáš, keď sa mi podarí získať recept, napíšem