Natierka z papriky recepty

0 Uložiť
Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept)

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept)

Ďakujeme za tip. 1 tentoraz toho nie je až tak veľa - „všimli ste si, aký som ku Vám dobrý. “ 2 umytý baklažán, ja som kúpil s hmotnosťou skoro kilogramovou a papriky, uložené na pekáčiku, som opiekol (baklažány 60´, papriky 30´)v rúre vyhriatej na 215 °C (420 °F). počas pečenia som ich pootáčal tak, aby boli chutné zo všetkých strán 3 než sa opiekli, pokrájal som slaninu, ktorú som opiekol na červeno_hnedo. pretože „pustila“ málo masti, pridal som za PL bravčovej z osobných NZ (Nedotknuteľné Zásoby) a zasypal ju dvomi zväzkami (~ 14 ks) zelenej cibuľky, pokrájanej aj s „pierkami“ 4 v druhej rajnici som, podľa odporúčania @frona (veľmi pekne ďakujem a jej radu využívam aj pri varení leča), nechal zredukovať štyri väčšie pokrájané paradajky asi na 2÷3 PL rastlinného oleja 5 cibuľku, udusenú na slanine, som posypal na drobno pokrájanými stonkami petržlenovej vňate (lístočky pridám do kompletizovania nátierky), premiešal a odstavil 6 pečúci sa baklažán po štvrtom pootočení „pukol“ a v medzere je vidieť jeho upečenú dužinu. papriky som po pol hodine vybral a vložil do plastového vrecúška, aby sa zaparili (potom som z nich „predkožku“ ľahko odstránil) 7 dužinu opečeného baklažánu aj so šťavou som pomocou PL vložil do pracovnej misy 8 všetky papriky, už bez „predkožky“ som pokrájal na asi 10 x 5 mm kúsky a priložil ich k baklažánu v kompletizačnej miske 9 až teraz som do nej pridal ~ 12 pretlačených strúčikov cesnaku, na husto zredukovanú „kašu“ z paradajok, podľa chuti osolil (~ 2 KL), 1 KL „oeMČeKoval“ a zmiešal 10 hotovú zmes ľahko_nežne vareškou „zosnúbil“ s vlažnou cibuľkou na slanine, 11 pridal PL čerstvého masla (kto chce mať nátierku „bohatšiu“, tak si v tejto chvíli môže do tohoto „polotovaru vbuchnúť“ zo 2÷3 rozbité čerstvé vajíčka) 12 do zmesi, už odstavenej zo zdroja tepla, som vsypal pokrájané lístočky petržlenovej vňate a posledný raz premiešal s PL citrónovej šťavy a 2 PL extra panenského olivového oleja. 13 vkusne táto chutná voňavá nátierka vyzerá podávaná na talianskej vekli, opečenej na olejovo maslovej „emulzii“, potretej cesnakom a ozdobenej drobným hroznom, mätou vodnou či kučeravou, alebo bazalkou 14 ďalšia z možností je na servírovacom tanieriku so syrovo_tymiánovými „čipsami“ a černicovou ozdobou 15 aktualizoval som odporúčania niektorých našich všetečných „varešiek“ a ďalšiu „várku“ varených fazuľkových luskov som servíroval síce poliatu prepraženým maslom, už so strúhankou opečenou nie na „sucho“, ale taktiež na masle
0 Uložiť
Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky (fotorecept)

Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky (fotorecept)

rozdrobenú fetu a olej,. Ide o veľmi osviežujúcu nátierku príjemnej slano-sladko- kyslej chuti, nesolí sa, lebo feta je slaná dosť, podáva sa ako veľmi obľúbené meze s olivami, inou zeleninou a s pita chlebom, ako chuťovka, ako pohostenie, tiež na raňajky natreté na chlebe, má redšiu konzistenciu a preto sa používa často aj ako dip a na namáčanie rôznej zeleniny
1 Uložiť
Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept)

Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept)

plnotučnú horčicu, domácu majonézu, čerstvo mleté čierne korenie,. všetko som v sekáčiku rozsekala na homogénnu hmotu, pričom som ponechala malé kúsky klobásy a cibule, my máme radi malé rustikálne kúsky použitých surovín v tejto nátierke, môžete ju pripraviť aj rozmixovaním v mixéri alebo spracovať ponorným mixérom do požadovanej konzistencie, kto chce môže na jemno zomlieť na mlynčeku klobásu s cibuľou a pridať do masla dobre vymiešaného s horčicou, majonézou, kyslou smotanou a čerstvo mletým čiernym korením
1 Uložiť
Nátierka

Nátierka

Nakrájanú cibuľu krátko orestujeme, pridáme rozdrobené droždie a necháme rozpustiť. Do rozpustenej hmoty rozbijeme jedno vajce a dobre premiešame
Hľadať odporučenia a stránky