Nalev na uhorky recepty

Nakladane uhorky

Nakladane uhorky

Vychladnutym nalevom zalejeme uhorky. nalev. Male uhorky na zavaranie som v Indii veru este nikde nevidela predavat
Kvasené uhorky na zimu

Kvasené uhorky na zimu

KVASENÉ UHORKY NA ZIMU. Kôpor, viničné a višňové listy poriadne poumývam a nechám odtiecť položené na čistej kuchynskej utierke
Kvasené uhorky - rýchle

Kvasené uhorky - rýchle

Nasypem lyžicu (poriadne kopcom) soli, vhodím zopár guliek celého čierneho korenia a zalejem vodou (nie celkom po vrch), tak aby uhorky mohli kvasiť a voda nevytekala
Skoroznojemské uhorky

Skoroznojemské uhorky

Na dno čistého pohára dáme 2 kolieska cibule a 4 kolieska mrkvy, vetvičku kôpru a naukladáme očistené uhorky
Zavárané uhorky - obváraním (fotorecept)

Zavárané uhorky - obváraním (fotorecept)

Medzičasom do nálevu dáme ďalšie uhorky. 1 Obraté uhorky umyjeme. 2 Do vriaceho nálevu postupne vkladáme uhorky približne rovnakej veľkosti a obvárame pokiaľ nezmenia farbu. 3 Obvarené uhorky vyberáme do misy, počkáme kým ochladnú, aby sme ich mohli chytať a nakladať do pohára. 4 Nakoniec naložené uhorky v pohároch zalejeme vriacim nálevom, zavrieme, uložíme na plech a zakryjeme dekou. Nálev postačí asi na 10ks 7dcl pohárov
Majonézový šalát s kvakou

Majonézový šalát s kvakou

Uhorky tiež nakrájam na malé, rovnako veľké kúsky. Kvaka je vynikajúca starodávna a tak trochu zabudnutá zelenina (viac sa o nej dočítate TU)
Slovenský cibuľový šalát zemiakový

Slovenský cibuľový šalát zemiakový

Očistené zemiaky nakrájame na kocky do misy pridáme nakrájanú zeleninu aj uhorkami na drobno. Ak je zelenina uvarená pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú nacháme prejsť varom asi 3 minúty
Slonie žrádlo

Slonie žrádlo

Medzitým si nakrájame na kocočky šunku, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr
Ľahký zemiakový šalát

Ľahký zemiakový šalát

Pridajte lyžicu kapár, najemno nasekané kyslé uhorky a nadrobno nakrájané chilli. Naša verzia je však o čosi bohatšia na ingrediencie a tým pádom aj chuťovo
Zemiakový šalát  – majonézový

Zemiakový šalát – majonézový

Na nalev. A tak dnes od rána Božieho hlcem antacidá, pretože majonézový šalát a varené paradajky mi zdvíhajú nenormálne žalúdočnú kyselinu
utopence

utopence

kyslejší ako na uhorky. ak chcete mať dobré utopence, použite kvalitné špekačky, chutný nálev a najemno nakrájanú cibuľu
Nadstavené zavárané kuriatka

Nadstavené zavárané kuriatka

Dala tu návod Elixír, ale som si na to nejako netrúfla, radšej som ich preprala vo viacerých vodách. Ak treba, odkrojíme koniec hlúbika a väčšie plodnice prekrojíme na polovicu