Na srnčie stehno recepty

2 Uložiť
Pomaly pečené srnčie stehno

Pomaly pečené srnčie stehno

Do zapekacej misy dáme na plátky narezanú slaninu, k nej nakrájame očistenú mrkvu, cibuľu, kaleráb, petržlen aj s vňaťou (je jedno na aké veľké kúsky, lebo sa to bude mixovať) na to položíme stehno, zalejeme horúcou vodou a pridáme jadlovec, trochu soli a hubové korenie všetko podľa chuti
0 Uložiť
Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom (fotorecept)

Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom (fotorecept)

-) stehno srnčie bez kosti. ide o veľmi chutnú voňavú a pestrú polievku zo srnčieho stehna, nádherne vonia po smrčkoch a bylinkách, je spestrená zeleným hráškom, doplnená nadýchanými malými zemiakovými knedličkami, má príjemnú a osviežujúcu slano - sladko - kyslú chuť po citróne a skaramelizovanej koreňovej zeleninke, je zjemnená sladkou smotanou, mäsíčko je krásne šťavnaté, nerozvarené, je to úžasne chutná pestrá zdravá a výdatná ragú polievka z diviny, vrelo odporúčam vyskúšať a prajem Dobrú chuť
2 Uložiť

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou

1 mäsko nabajcujem na 12-24 hodín, večer pred prípravou vyberiem z bajcu opláchnem, osuším a nakrájam/ja to vykostím pekne mäsko nakrájam na plátky ostatok na kocky plátky su na obed kocky zostanú na večeru/ a dám do marinády, pred prípravou mäsko vyberiem, osuším,osolím a z prudka opečiem aby sa chute uzavreli,podlejem vývarom a dusím asi 1,5hodiny kým nie je mäsko mäkké
1 Uložiť

Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína

1 Na veľkú panvicu alebo wok dáme olivový olej a maslo a opečieme huby alebo žampióny do mäkka, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme, pridáme osolené a okorenené steaky a opečieme z kazdej strany asi 4 min. 2 V miske rozpustíme vývar z kocky, pridáme cesnak, víno, ocot a borovičku, zalejeme steaky, ale trochu nálevu si v miske necháme a rozpustíme v ňom solamyl. Nakoniec nalejeme rozpustený solamyl a miešame asi 1 min
Hľadať odporučenia a stránky