Na chutne rezne recepty

Zapekané bravčové rezne v zemiakoch s kyslou smotanou (fotorecept)

Zapekané bravčové rezne v zemiakoch s kyslou smotanou (fotorecept)

na zemiaky som položila pripravené rezne,. cibuľu som pokrájala na mesiačiky, papriku na prúžky,. 1 Bravčové karé som pokrájala na štyri rezne, po obvode niekoľkokrát narezala, vyklepala som ich,. pekáčik som vyliala olejom, na olej som pokládla očistené zemiaky, pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, osolila som ich,. ktoré som potrela osolenou kyslou smotanou a neprikrytý pekáčik som vložila piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som 1 hodinu, zatiaľ sa zemiaky upiekli a mäsko medzi zemiakmi sa udusilo do mäkka aj so zeleninkou. 11 Horúce mäsko som položila na zapečené zemiaky so smotanou a obložila udusenou zeleninkou
3 0
Slonie žrádlo

Slonie žrádlo

Chutný šalátik na ľahkú večeru. Milánske hovädzie rezne. Medzitým si nakrájame na kocočky šunku, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr
9 0
Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob (fotorecept)

Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob (fotorecept)

rovnako pór,. Ryžové rezance som pripravila podľa návodu na obale. rovnako pór,. 1 Bravčové karé som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na rezne, tie na prúžky, ktoré som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením. 2 Kápiu, mrkvu, pór a jablká som pokrájala na jemné prúžky, jednu tretinu arašidov som rozsekala v sekáčiku až na pastu, zvyšok som opražila na sucho na posypanie hotového jedla podľa chuti. 4 Arašidovú pastu som rozmiešala s kokosovým mliekom, poslúži na omáčku, ktorú arašidy primerane zahustia. 5 Poriadne som rozpálila som panvicu, nemala som wok, snažila som sa však postupovať spôsobom "stir fry", ked bola panvica veľmi rozpálená, pridala som asi 1 CL oleja, ked sa rozpálil olej postupne po malých častiach som pridávala na prúžky pokrájané mäsko, oprážala som ho sprudka za pohybovania a potriasania panvicou, na mäsko som priliala vždy sójovú omáčku a opražené mäsko som postupne dávala zatiaľ na tanier. 6 Do rozpálenej panvice som znovu pridala troška oleja, ked sa rozpálil olej pridala som kápiu a sprudka som ju krátko opražila, ostatný postup bol rovnaký ako pri mäsku,. ide o veľmi chutné jedlo s omáčkou veľmi príjemnej slano - sladko - kyslej chuti s chrumkavou zeleninkou, jablkom a s chrumkavými arašidmi, najviac času som strávila postupným krájaním surovín na jemné prúžky, to ostatné už išlo veľmi rýchlo, za 15 minút bolo výborné jedlo už na stole, úprimne obdivujem všetkých ázijských kuchárov za umenie kúzlenia úžasnej chuti, skĺbenia surovín, rýchlosť krájania a kvaltovanie pri varení pri vysokej teplote spôsobom "stir fry", ide o veľmi starý a mimoriadne zdravý spôsob varenia s malým množstvom tuku, ktorý úspešne prerazil do celého sveta a je veľmi obľúbený nielen v Ázii, vôbec neľutujem, že som konečne nabrala odvahu a skúsila, veľmi nám chutilo doma. P 2 Kápiu, mrkvu, pór a jablká som pokrájala na jemné prúžky, jednu tretinu arašidov som rozsekala v sekáčiku až na pastu, zvyšok som opražila na sucho na posypanie hotového jedla podľa chuti. 4 Arašidovú pastu som rozmiešala s kokosovým mliekom, poslúži na omáčku, ktorú arašidy primerane zahustia. 5 Poriadne som rozpálila som panvicu, nemala som wok, snažila som sa však postupovať spôsobom "stir fry", ked bola panvica veľmi rozpálená, pridala som asi 1 CL oleja, ked sa rozpálil olej postupne po malých častiach som pridávala na prúžky pokrájané mäsko, oprážala som ho sprudka za pohybovania a potriasania panvicou, na mäsko som priliala vždy sójovú omáčku a opražené mäsko som postupne dávala zatiaľ na tanier. 6 Do rozpálenej panvice som znovu pridala troška oleja, ked sa rozpálil olej pridala som kápiu a sprudka som ju krátko opražila, ostatný postup bol rovnaký ako pri mäsku,
3 0