Na bab gulas recepty

Baklazanove kari

Baklazanove kari

troska vody na vymixovanie pasty. hrst cerstvej koriandrovej vnate. Baklazany umyjeme, vysusime, stopky odrezeme a prekrojime ich pozdlzne na polovice
Ako chutí Srí Lanka

Ako chutí Srí Lanka

Srílanské kari sa pripravuje so zemiakov, tekvice alebo fazuliek, v prímorských oblastiach z morských plodov či kraba a je doprevádzané rôznymi menšími mištičkami, v ktorých je čerstvý šalát z paradajok, červenej cibule, uhoriek a čili či iná dusená zelenina (napríklad šampi\óny, fazuľky, baby kukurička)
Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Zemiaky očistíme a nastrúhame ako na zemiakovú babu. Musím sa priznať , že kotlíkový guláš som ešte nevarila
Maďarský fazuľový guláš (fotorecept)

Maďarský fazuľový guláš (fotorecept)

Ja som použila u nás zvaný "bogár" a ten sa namáča dlhšie ako obyčajná "strakatá". Napučanú fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca spolu s údeným mäsom čilli papričkami, alebo feferónkou
Karé na kuriatkach

Karé na kuriatkach

Toto jedlo som robil ešte začiatkom augusta, keď sme chatovali na Prednej Hore pri Muráni. kuriatka - olivový olej - cibuľka - sladká smotana - kyslá pochúťková smotana - maslo - hnedý cukor - čerstvo mleté korenie - soľ - Varená jedlá soľ je chlorid sodný získaním pecením soľanky z prírodných ložísk s malým podielom anorganických solí, ktoré sa s ňou vyskytujú prirodzene v ložisku soli, alebo s účelovým podielom prídavných látok