Medová marináda na kura recepty

Kuracie stehienka v marhuľovej marináde

Kuracie stehienka v marhuľovej marináde

Je to sladká medová grilovacia omáčka a k marhuliam a kuraťu sa výborne hodila. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín (môžete aj cez noc) marinovať
Grilované copy v medovej marináde

Grilované copy v medovej marináde

Marináda. Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. Čo na to. Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá
Kura. Mandle. Mrkva.

Kura. Mandle. Mrkva.

Na začiatku som kuracie prsia trochu naklepala, osolila a dala do marinády z oleja a medu. Ale potom, počas prípravy, keď sa mi veci prestanú dariť, ma stále viac a viac umocňuje pocit, že toto asi nie a hrabem číslo na donáškovú službu
Kuriatko na mede

Kuriatko na mede

Ak je na kurati hrubá koža túto odstránime až na mäso. Nalejeme olej na vyplnenie dna ( ak by bolo málo neskôr dolejeme, takisto môžme použiť aj olivový olej)

Kura na mede s rozmarínom

Kura naporciujeme, vrátime do pekáča, zalejeme medovou omáčkou, posypeme opraženými mandľami a krátko prehrejeme