Lángoše kysnuté recepty

Fotorecept |  Kornspitz

Fotorecept | Kornspitz

Vykysnuté rožky postriekame rozprašovačom vodou, posypeme semienkami alebo vločkami, vložíme do vyhriatej rúry a zaparíme
Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Toto cesto je kysnuté, výsledok mi pripadá ako plnené lángoše - posúchy. Vykysnuté cesto som vyklopila na pomúčenú dosku a tiež rozvážila na 16 kúskov po 60g, sformovala z nich guľky, zakryla a nechala ešte podkysnúť (to lebo sa s cestom manipuluje a vzduch sa povytláča, tak aby mali čas sa pozviechať a nakypriť sa znova)
Kysnuté langoše

Kysnuté langoše

Z vykysnutého cesta ukrajujeme kúsky, vytvoríme guľaté bochníčky, trochu sploštíme a necháme ešte chvíľku na pomúčenej doske kysnúť
Langoše (kysnuté v chladničke)

Langoše (kysnuté v chladničke)

Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše. lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania
Babkine langoše

Babkine langoše

Mohlo by sa vám páčiťKysnuté cesto na pizzu. Kysnuté pečené buchty. Babkine langoše. napísal Bistro 69,. 17. September 2013
Pečené plnené žemle

Pečené plnené žemle

Bežné kysnuté kysne v kuchyni alebo ako moja mamka robila, dávala cesto vo veľkej mise kysnúť prikryté do postele
Cibuľový koláč

Cibuľový koláč

Múky prisypávame podľa potreby, cesto by malo byť tuhšie než bežné kysnuté cestá. - kto sa bojí kysnutého cesta alebo nechce čakať kým cesto vykysne alebo ho jednoducho nemá rád, nahradí ho krehkým, ktorým vyloží koláčovú formu tak, aby vznikol vyvýšený okraj, rozotrie 150 ml kyslej smotany rozmiešanej so žĺtkom a majoránkou, posype cibuľou a opatrne zapečie – táto varianta je od Florentýny 21cm 29
Štangle (fotorecept)

Štangle (fotorecept)

1 Urobíme si kysnuté cesto, kto aké zvykne (Ja som použil. 1 Urobíme si kysnuté cesto, kto aké zvykne (Ja som použil
Brzi uštipci (fotorecept)

Brzi uštipci (fotorecept)

3 z cesta vytvoriť valec, nakrájať na pár kúskov a tie vyťahať/ netreba vaľkať/ na malé akoby lángoše. ) 6 najlepšie je ich na seba vrstviť a až potom podávať, nakoľko to nie sú lángoše, cesto nie je až tak nadýchané,ako pravé kysnuté

Langoše dlhotrvajúce

Všetko spracujeme v klasické kysnuté cesto, teda kvások z vlažného mlieka, štipky cukru, múky a kvasníc