Kysnute cesto na langose recepty

Fotorecept |  Kornspitz

Fotorecept | Kornspitz

Cesto. Veľmi mi chutí a verím, že je to lepšia alternatíva, ako biely rožok ( aj keď ilúzie o predávanom celozrnnom pečive som už celkom stratila), preto som chvíľami prehľadávala internet, či nenarazím na návod
Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Posúchy so zemiakovo-bryndzovou plnkou

Robot mi vymiesil cesto, zakryla som ho a nechala nakysnúť na dvojnásobok v trošku nahriatej rúre. Toto cesto je kysnuté, výsledok mi pripadá ako plnené lángoše - posúchy
Kysnuté langoše

Kysnuté langoše

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta ukrajujeme kúsky, vytvoríme guľaté bochníčky, trochu sploštíme a necháme ešte chvíľku na pomúčenej doske kysnúť
Langoše (kysnuté v chladničke)

Langoše (kysnuté v chladničke)

Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme
Babkine langoše

Babkine langoše

Cesto na langoše nám vydrží v chladničke aj týždeň. Potom z cesta robíme rukou malé placky - langoše a smažíme ich na oleji na oboch stranách
Pečené plnené žemle

Pečené plnené žemle

Bežné kysnuté kysne v kuchyni alebo ako moja mamka robila, dávala cesto vo veľkej mise kysnúť prikryté do postele
Cibuľový koláč

Cibuľový koláč

Cesto používam rovnaké, ako na pizzu a mám ho dosť často v chladničke. Cesto. Keď doma poviem, že budem piecť koláč, každý sa naladí na sladkú nôtu, aj keď v názve priznám cibuľu
Slivkový koláč s bielym makom

Slivkový koláč s bielym makom

Na cesto husto rozložíme čerstvé slivky a posypeme posýpkou z bieleho maku (namletý mak zmiešaný so sirupom agáve, tak aby sa vytvorili také "drobky") a priložíme ešte pár plátkov rastlinného (Alsan) masla
Štangle (fotorecept)

Štangle (fotorecept)

aj cesto na langoše. polohrubú múka, mlieko, kvasnice, cukor, soľ), môže byťnapr. Potrieme cesnakovým olejom, alebo podávame ako langoše
Brzi uštipci (fotorecept)

Brzi uštipci (fotorecept)

zamiesiť cesto. štipku soli a pridala toľko múky, kým tekutina pila. na Balkáne len takéto niečo považujú za raňajky/ z čerstvého cesta /

Langoše dlhotrvajúce

Všetko spracujeme v klasické kysnuté cesto, teda kvások z vlažného mlieka, štipky cukru, múky a kvasníc