Kurací perkelt s ryžou recepty

Kuracie srdiečka na smotane s estragónom (fotorecept)

Kuracie srdiečka na smotane s estragónom (fotorecept)

priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu, dusila som prikryté pokrievkou. podliala som ju malým množstvom horúcej vody, opakovane som ju vydusila až na tuk, podobne ako pri príprave perkeltu, cibuľa sa týmto spôsobom prípravy rozpadne, ochutí a zahustí šťavu
Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek =  so slovenskou ryžou

Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou

udržiavací stupeň a nechám dodusiť až na požadovanú mäkkosť zuziek a chuť perkeltu. podávam so slovenskou ryžou (klasická alebo zemiaky, tiež nie na zahodenie), s pikantnou chrenovou cviklou a ozdobím podľa možností a vkusu (tentoraz som použil redkvičku a petržlenovú vňať s kvetom levandule)
Nominácia 11

Nominácia 11

Kurací perkelt. Ďakujem, že si na mňa spomenuli. Mne by celkom stačila aj trojka. Neposielať nomináciu tomu kto ťa navrhol
Špargľové rizoto

Špargľové rizoto

No a ten vývar si zase robím, keď varím perkelt - ten totiž robím z horných kuracích stehien, ale MM nemá rád, keď ich nevykostím a neodkožím - takže do perkeltu iba čisté mäso a zo zvyšku je vývar na podlievanie - rizota alebo čohokoľvek

Kurací perkelt

1 Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, očistené umyté kurča pokrájané na menšie kúsky, posolíme, podlejeme vodou a dusíme. 2 Mäkké mäso zahustíme múkou rozšľahanou v kyslej smotane a ešte povaríme. 3 Podávame s haluškami alebo s ryžou

Kurací perkelt

Kurací perkelt podávame s haluškami, ryžou, zemiakmi, či cestovinami. Kurča očistíme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na štvrtky