Krémy krémy krémy recepty

Fantastický krém do dortu, který chutná jako zmrzlina

Fantastický krém do dortu, který chutná jako zmrzlina

Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji sevřít - připravíme si vodní lázeň. Do druhé misky dáme zakysanou smetanu, vajíčka, vnitřek z vanilkového lusku, citronovou kůru, mouku a cukr a vše spolu promícháme do jednotné hmoty bez hrudek
Citrónový krém - Lemon Curd

Citrónový krém - Lemon Curd

Osviežujúci a pričom sladký, obľúbený najmä na Britských ostrovoch. Jeho príprava vám zaberie len 20 minút a je vynikajúci k palacinkám, na cheesecake-och, tvarohovoých koláčoch, či len tak
Tvarohovo-ovocný krém

Tvarohovo-ovocný krém

Túto ľahkú sladkú dobrotu som pripravila pre prípad, že ma chytí chuť na niečo sladké (lebo to čo napečiem väčšinou aj rozdám, takže nakoniec doma aj tak nič nemám
Pórovo-zemiakový krém

Pórovo-zemiakový krém

Potrebujeme. 1 pór,. 4-5 zemiakov,. asi 1,5 l slepačieho vývaru / bujónu,. olej,. mleté čierne korenie,. soľ. Postup
Brokolicovo-hráškový krém, pečená tekvica a korenený cícer

Brokolicovo-hráškový krém, pečená tekvica a korenený cícer

Ja a moje experimentovanie - občas sa stane, že sa popálim. Ani nie tak v tom prenesenom slova zmysle, už sa poznám, viem čo od seba môžem čakať a akú chuť obľubujem (myslím, že som dokonca ešte nemusela sebou vytvorené jedlo s hnusom vyhodiť), skôr si nedám pozor a skončím s nepeknými jazvami a pľuzgierami, porezanými prstami a podobne
Žĺtkový krém s pomocou mikrovlnky

Žĺtkový krém s pomocou mikrovlnky

K. p. a. r. i. z. s. k. e. m. u. k. r. e. m. u. ,. p. r. i. d. a. v. a. m. d. n. e. s. a. j. t. e. n. t. o. z. l. t. k. o. v. y. J. e. o. m. n. o. h. o. t. r. v. a. n. l. i. v. e. j. s. i. ,. a. k. o. t. e. n. n. a. j. r. o. z. s. i. r. e. n. e. j. s. i. …. p. u. d. i. n. g. o. v. y. N. o. a. z. l
Černicový krém

Černicový krém

Pre 1-2 osoby. 1 šálka vanilkového sójového jogurtu. 1 a 1/2 banánu. 1/2 šálky mrazených černíc. trocha kokosového mlieka podľa potreby
Parížsky krém

Parížsky krém

Zistila som, ze vela ludi za parizsky krem povazuju parizsku slahacku, ktora ma sice zaklad skoro taky isti ako krem, ale vo finale je to zasadne ina zalezitost
Tvarohový krém

Tvarohový krém

1 Vyšľaháme si šľahačkové smotany s jednym stužovačom šľahačky (Tip. ja používam len jednu konkrétnu šľahačku Holé (500ml) netreba mi tým pádom dve 250ml smotany a stužovač),do vyšľahanej šľahačky vysypeme dve vanilkové (alebo kokosové či kakaové) pudingy bez varenia, vanilkový cukor, práškový cukor a 2X250g jemného tvarohu, všetko spolu už len premiešame ale nešľaháme
Tekvicový krém

Tekvicový krém

1 Tekvicu dobre umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Na olivovom alebo kokosovom oleji ju opražíme, pridáme nakrájanú mrkvu, soľ,korenie, cesnak a zázvor