Kolace s makom recepty

Rebarborový koláč s makom (fotorecept)

Rebarborový koláč s makom (fotorecept)

Pridáme maslo a vajce. 1 Očistenú rebarboru nakrájame na kúsky, zmiešame s cukrom a necháme cez noc pustiť šťavu. 2 Múku zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a kypriacim práškom. Všetky prísady rýchlo spracujeme na cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu odpočinúť v chlade. ( hrnček = 250 ml ) 3 Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vložíme ho do formy ( vymazanej, múkou vysypanej ). Cesto zaťažíme strukovinou a predpečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. 4 Mlieko, smotanu, maslo a citrónovú kôru necháme zovrieť. 5 Pridáme mletý mak a cukor a varíme asi 10 minút. 6 Do vychladnutej makovej plnky vmiešame rozšľahané žĺtky a tuhý sneh z bielkov. 7 Na cesto poukladáme rebarboru. 8 Navrch rozotrieme makovú plnku a dopekáme ešte asi 50 minút
3 0