Hruskovy kolac so smotanou recepty

0 Uložiť
Jednoduchý hruškový koláč

Jednoduchý hruškový koláč

Keďže som mala malé hrušky, ukladalo sa to ťažko, tak som ich tam jednoducho vysypala. 1 V miske si zmiešame múky, soľ, cukor a ručne rýchlo zapracujeme studené maslo, aby sme dostali niečo ako mrveničku. Zmiešame si 1 PL tmavého lesného medu a 1 PL horúcej vody so štipkou škorice a horúci upečený koláč tým natrieme - cesto aj hrušky
0 Uložiť
Hruškové sólo

Hruškové sólo

Posypala som ich trocha hnedým cukrom,škoricou a ozdobila mandlami. 1 Z masla,múky,soli, citrónovej šťavy,vody a cukru vymiesime cesto,ktoré dáme do chladničky asi na 30 min. 2 Tvrdé hrušky olúpeme ( ja som nelúpala),rozpolíme,krátko povaríme vo vode s cukrom a citrónovou šťavou a nakrájame na vejáriky. 4 Z predpečeného koláča dáme dole papier so strukovinou a potrieme ho marhuľovým džemom,alebo lekvárom,potom navrstvíme krém a navrch rozložíme hrušky. Piekla som asi 25 min na 190°C,kuchyňou sa šírila vôňa škorice,ktorá hrušky ochutila,lebo patrí k nim tak,ako tento koláčik najmä na jeseň na naše stoly
30 Uložiť
Fotorecept: Perníčky s polevou

Fotorecept: Perníčky s polevou

Na polevu vyšľaháme cukor so smotanou a potrieme vychladnuté perníčky. hladká múka - 250 gprášok do pečiva - 1 KLkryštálový cukor - 180 gsoľ - štipkaVarená jedlá soľ je chlorid sodný získaním pecením soľanky z prírodných ložísk s malým podielom anorganických solí, ktoré sa s ňou vyskytujú prirodzene v ložisku soli, alebo s účelovým podielom prídavných látok
Hľadať odporučenia a stránky