Hovädzi jazyk recepty

Staročeský jazyk alebo novoročné menu

Staročeský jazyk alebo novoročné menu

Predstava vareného bravčového alebo hovädzieho jazyka nie je pre mnohých lákavá, som presvedčená, že väčšina ľudí nikdy varený jazyk nejedla a ani jesť nebude a to je chyba
Farebný hovädzí krk (fotorecept)

Farebný hovädzí krk (fotorecept)

14 Chuťovo výborné a mäso rozplývajúce sa na jazyku, šťava hustejšia od dlhého dusenia. 1 Volila som úpravu pomalým dusením, vtedy sa chute mäsa a ostatných surovín dokonale prepoja
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine (fotorecept)

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine (fotorecept)

Ide o staré výdatné tradičné talianske sýte a voňavé jedlo, plné chutí a vitamínov, ktoré zasýtii a zahreje, v ktorom zelenina nielen dodáva na chuti, med a zázvor, cesnak a rozmarín, údená pancetta dáva vynikajúcu chuť základu, šťave i mäsu, pričom samotná skvelá zeleninka je zároveň prílohou k svetlému, šťavnatému bravčovému karé vo vnútri a na povrchu s hnedou kôrčičkou, ktoré sa priam rozplýva na jazyku a úžasnou šťavičkou, ktorú sme ešte vytierali čerstvo upečeným domácim chlebíkom
Dusené hovädzie rezne z hovädzej glejovky (fotorecept)

Dusené hovädzie rezne z hovädzej glejovky (fotorecept)

Mäsko sa priam rozplýva na jazyku, je mäkkučké, šťavnaté, nerozvarené s jemnou chrumkavou kôrčičkou na povrchu a hustou rôsolovitou šťavičkou, vynikajúcej chuti po údenej slaninke a ostatných použitých surovinách, hustej z rozpadnutej cibule a z rôsolu z glejovky
Košice

Košice

Fašírka od kumy bola zmesou bravčového, hovädzieho a cesnaku, Rybárska. Kormy, o čom sme sa presvedčili aj na vlastný jazyk
Zubáč v zelerovej omáčke

Zubáč v zelerovej omáčke

Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke. Zdieľajte receptFacebook0Twitter0Google+0Pinterest0. Zubáč v zelerovej omáčkes čerstvým kôprom a so zemiakom Hasselback
Hovädzí jazyk s hnedou omáčkou

Hovädzí jazyk s hnedou omáčkou

Jazyk umyjeme, jemne naklepeme a uvaríme domäkka v osolenej vode, do ktorej sme pridali nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, citrónovú kôru a koreniny
Chutný hovädzí jazyk

Chutný hovädzí jazyk

Hovädzí jazyk uvaríme. Posypeme strúhaným parmezánom (tvrdým syrom) a naň položíme plátky jazyka, malé kúsky masla a uvarené huby nakrájané nadrobno
Morený hovädzí jazyk

Morený hovädzí jazyk

Hovädzí jazyk potrieme nitritovou soľou, koriandrom a mletým bielym korením. Moridlo prevaríme a vložíme doň jazyk
Parený hovädzí jazyk

Parený hovädzí jazyk

800 g hovädzieho jazyka. Mäso umyjeme, osušíme, polejeme koňakom a potrieme majoránom. Pevne zaviažeme do ľanovej utierky
Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál (fotorecept)

Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál (fotorecept)

5 do rozohriateho „Wok_u“ nalejeme olej, vsypeme cibuľu a cesnak, premiešame a krátko porestujeme, pomocou kuchyňských klieští pridáme z marinády „rezance roštenca“ a premiešame, „poprášime HLM_om – hladkou múkou ~ 1 KL“ a sem_tam obracaním pomocou kuchyňských klieští, orestujeme ~ 6÷7´ 6 pridáme kuraciu pečeň (v KK je uvedená bravčová, ale v Des Moines – Iowa ju „nesplašíte ani za živého svätého“), premiešame, oMČK_ujeme, premiešame a 7÷8´ restujeme až pečeni „uschne“ krv 7 pridáme na drobné „C_éčka“ pokrájané jalopeño (kto je na jazyku, alebo aj na „druhej strane“ háklivý, môže ½ srdiečka vyrezať, alebo celý jaderník a semienka odstrániť), mletú červenú sladkú paprika (MČSP), mletý ďumbier (ale čerstvý strúhaný je lepší), 2÷3 PL kečupu (ja som mal vlastnoručne vyrobený kápiový krém), premiešame a dorestujeme 8 na záver trošku podlejeme vývarom z kostí s 1 KL kukuričného škrobu (maizény), podľa potreby dosolíme, dochutíme a „korunkujeme“ PL čerstvého masla 9 a ide sa jesť