Granatiersky pochod recepty

Granatiersky pochod

Granatiersky pochod

Granatiersky pochod alebo ľudovo zvaný granadír zvyknem variť asi tak 1 – 2-krát do roka. Granatiersky pochod alebo ľudovo zvaný granadír zvyknem variť asi tak 1 – 2-krát do roka
Zapečený granatiersky pochod

Zapečený granatiersky pochod

1 Zemiaky nakrajame na kocky,umyjeme a dáme varit v osolenej vode do mäkká. 2 Cestoviny tiež uvaríme ako zvyčajne do mäkká
Granatiersky pochod

Granatiersky pochod

Z múky, vajca, soli a z vody zamiešame tuhé cesto, ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, necháme trochu obschnúť
Granatiersky pochod zo semoliny (fotorecept)

Granatiersky pochod zo semoliny (fotorecept)

Moji stravníci povedali, že zo semoliny uvarený granatiersky pochod je oveľa chutnejší a za seba môžem povedať, že s cestom zo semoliny durum sa vynikajúco pracuje, fliačky sú lacnejie ako kupované, ale kvalitnejšie a veľmi rýchlo uvarené i oveľa chutnejšie ako z inej múky

Granatiersky pochod

Zemiaky uvaríme v šupke nad parou. Cibuľu nakrájame na kocky. Bravčovú masť roztopíme vo väčšom hrnci. Pridáme cibuľu a restujeme dozlata, potom pridáme 2–3 ČL a krátko zarestujeme

Granatiersky pochod

Z múky, vajca, soli a z vody zamiešame tuhé cesto, ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, necháme trochu obschnúť