Francúzske zemiaky s kyslou smotanou recepty

francúzske zemiaky – originál

francúzske zemiaky – originál

Je možné, že všetci Slováci už vedia, ako pripraviť francúzske zemiaky, ale čo, ak nie. -kúpte zemiaky varný typ A, ak nechcete, aby ste z jedla mali kašu
Francúzske zemiaky – tie naozajstné

Francúzske zemiaky – tie naozajstné

Je to krásny paradox, že Francúzi nepoznajú parížsky šalát, ani francúzske zemiaky. D Minimálne toto “francúzske” jedlo je naše a keďže som už jedol rôzne jeho varianty s klobásou, slaninou, syrom a neviem čím všetkým, rozhodol som sa vám naservírovaťnaozajstnú a najlepšiu verziu
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom. Všetko nakoniec zalejeme smotanou a strčíme do rúry
Francúzske zemiaky (fotorecept)

Francúzske zemiaky (fotorecept)

Treba dlhšie zapekať,nakoľko zemiaky surové. Osolila som ich(mierne). a plátkový syr(ktorý mi ostal z chlebíčkov)Inokedy dávam postrúhaný tvrdý syr
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

V polovičnom čase pečenia môžeme zemiaky premiešať, aby sa bešamel dostal na všetky zemiaky, alebo necháme zapiecť bešamel na farbu a premiešame až pri servírovaní
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom. Všetko nakoniec zalejeme smotanou a strčíme do rúry
Indické kura na masle – chicken butter masala

Indické kura na masle – chicken butter masala

A kto mu moze zato, ze on nema rad francuzske zemiaky a granadir a podobne stalice. Tym, ze sme takmer cele leto a september travili na SK, som varievala jedla, ktore su srdcu blizke slovenskej rodine
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

zemiaky rovnakej veľkosti uvaríme v šupke a po vychladnutí ich ošúpeme, nakrájame takým kolieskom, ktoré má mriežku
Francúzske zemiaky (fotorecept)

Francúzske zemiaky (fotorecept)

1 Zemiaky si uvaríme v šupke (aj deň dopredu), vajcia uvaríme na tvrdo. 2 Zatiaľ si nakrájame točenú, cibuľu, nastrúhame syr. 3 Vajcia si rozkvrdláme pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme trocha smotany na varenie a poriadne rozmiešame. 4 Zemiaky si prejdeme cez mriežku na zemiaky pridáme trocha oleja a osolíme. 5 Zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. (necháme si trocha syru na posypanie na vrch zemiakov) 6 Nachystáme si pekáč trocha pomastíme a vysypeme polku zemiakov, zalejeme polkou zmesi a opakujeme. 7 Dáme piecť do vyhriatej trúby na 30 min vyberieme posypeme syrom a dáme zapiecť ešte bez pokrývky na 15 min. 1 Zemiaky. 4 Zemiaky. 5 Zemiaky
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Takže francúzske druhýkrát. Zemiaky rovnakej veľkosti uvaríme v šupke a po vychladnutí ich ošúpeme, nakrájame takým kolieskom, ktoré má mriežku