Domáca papriková slanina recepty

0 Uložiť
Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept)

Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept)

Obáraný paprikový bôčik je zabíjačkovou špecialitou, ktorý sa pripravuje takmer od domu k domu a od rodiny k rodine trošku s iným korenením, podstatou obáraného bôčika je vloženie surového bôčika do studenej osolenej vody a jeho následné obáranie pri nízkej teplote asi 80 stupňov C, ktoré trvá niekoľko hodín, podobne sa obára slanina, môže sa takto pripraviť aj svieže koleno, podbradok, pliecko a iné mäsko, výsledkom je veľmi chutný produkt výraznej slanej cesnakovo - paprikovej chuti, mäkkučký ako masielko, výdatne natretý cesnakovo slanou zmesou a hojne posypaný mletou červenou paprikou, ostrou alebo sladkou, či kombinovanou paprikovou zmesou
0 Uložiť
Zemiakový paprikáš, inovovaný (fotorecept)

Zemiakový paprikáš, inovovaný (fotorecept)

1 začal som netradične, domácou údenou slaninou, pokrájanú som vyškvaril, pridal na kolieska pokrájané klobásy (poľské „nedôchodča“ takto "zmaturovalo" so slovenskou pytliackou) a nechal ich spolu „zchrumkovatieť" 2 než sa tak stalo, pokrájal som paradajky, papriky aj s jaderníkmi a 3 jalopeño aj so "srdiečkom", na drobno 4 na klobásovoslaninovú zostavu v červenohnedých „dresoch“ som až teraz nastrúhal veľkú žltú cibuľu a pretlačil (prelisoval) strúčiky cesnaku
Hľadať odporučenia a stránky