Bravcove maso s ryzou recepty

Bravčové plátky Garam Masala

Bravčové plátky Garam Masala

Tentokrát recept bez fotopostupu. Ani som nemala v úmysle ho pridávať, ale músko bolo také chutnučké. Nie je to nič zložité, isto sa to dá zvládnuť aj bez fotopostupu
Bravčové rezne v snehu

Bravčové rezne v snehu

prve miesto v mojej davnej kuchyni malo bravcove, potom hydina a nakoniec hovadzie. Ja ked klepeme akekolvek maso, tak ho dava do nejakeho stareho mikrotenoveho sacku
Pečené plnené bravčo

Pečené plnené bravčo

Som zvyknutá pred pečením mäso nakladať do rôznych marinád. Marináda prestúpi svalovinou a dobre mäsko ochutí, ozvláštni podľa druhu korenín v marináde
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Do kolozvarskej kapusty ide mlete maso a nasla som recepty kde udene pridavaju a kde nie…asi to zavisi od konkretnej oblasti
Sarma

Sarma

Mlete bravcove maso v kapustnom liste. Toto skvostne jedlo, som absolutne nerobievala, pretoze som si myslela, ze sa musi robit v kapustnych listoch, ktore boli nalozene na kvasenie v sude spolu s nasekanou kapustou
Chutná omáčka na pečenú krkovičku

Chutná omáčka na pečenú krkovičku

Maso vyberieme pokrájame na plátky a vložíme ešte do rúry zapiecť. Pridáme k nemu očistenú a umytú zeleninu, zalejeme vodou a vložíme do predhriatej rúry
Hovädzie plnené rolky (fotorecpt)

Hovädzie plnené rolky (fotorecpt)

počas dusenia som pridala za lyžicu kečupu a pred koncom som pridala lyžicu červeného vína. dusila som na slabšom plameni pod pokrievkou
Portugalská fazuľa

Portugalská fazuľa

K receptu na ten klasicky portugalsky fazulovy gulas treba napriklad bravcove usi, paprcky a podobne, tie sa varia do makka a hotove sa nakrajaju a pouziju
Sarma-recept mojej maminky

Sarma-recept mojej maminky

Pridame na drono krajanu poprazenu cibulu na oleji,ryzu,mlete cierne korenie,vajce,vegetu,sol,pretlaceny cesnak
Bravčové karé na čerstvej paprike

Bravčové karé na čerstvej paprike

Dost bez problemov a dlheho statia pri sporaku je vsetko hotove a mozeme servirovat. 1 Kare tentoraz bez kosti (samozrejme s kostou je fajn) som len narezala na okrajoch aby sa nekrutili, bez naklepania - posypala cervenou paprikou, korenim, solou na obidvoch stranach a položila do rimskej misy v ktorej bola nahrubo pokrajana cibula a cele strucky cesnaku. 2 Pripravene okorenene rezne kaare poukadame do misy a na vrch položime nakrajanu cerstvu farebnu papriku, kečup, horčicu, polejeme lyžicou oleja, lebo maso pusti okrem stavy aj troska tuku z okrajov, nepotrebujeme podlievat vodou, pretože zelenina pusti dostatok svojej stavy. 3 Celkove nechame piect pri teplote 180°C asi tak 45 minut. Pred koncom pecenia asi tak 15 minut sa pozrieme do misy ci mame dostak stavy, ak nie tak prilejeme troska vody, maso prelozime navrch aby zelenina ostala dole, aby sa vrch masa len troska zapiekol. Vrchnak prikryjeme spat a pecieme dalej takych 15 -20 minut
Bravčové kocky na mrkve a hrášku

Bravčové kocky na mrkve a hrášku

Keď je maso polomakké, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a dusíme kým mrkva nie je makka. Potom podlejeme vodou, pridáme cesnak, soľ, korenie, vegetu, mletú papriku a rascu a prikryté dusíme