Bravčovy perkelt s cestovinou recepty

Bravčový perkelt

Bravčový perkelt

Perkelt podávame s cestovinami, knedlíčkami, zemiakmi alebo chlebom. olej alebo masť,. soľ. Postup. Potom pridáme aj nakrájané paradajky, soľ, mletú papriku a podlejeme teplou vodou
Kurací perkelt alias Orzotto (fotorecept)

Kurací perkelt alias Orzotto (fotorecept)

„film“ oleja na dno panvice, opiecť na „melír“, zaliať dvojnásobkom horúcej vody, pridať KL soli, zamiešať, vložiť PL masla, prikryť a nechať odpariť vodu, až sa v cestovine (ryži) objavia „dierky“
Bravčový perkelt s cestovinami

Bravčový perkelt s cestovinami

Vynikajúci prílohou k bravčovému perkelt cestoviny. Cibuľu s cesnakom olúpeme. Cibuľu nasekáme na jemné kocky, cesnak vymiešame so soľou
Perkelt z kuraťa

Perkelt z kuraťa

Na masti opražíme cibuľu. Pridáme mäso (môže byť aj zajačie, bravčové, morčacie alebo drobky). Posypeme ho paprikou a premiešame (pozor aby neprihorelo lebo paprika zhorkne)
Maďarský guláš

Maďarský guláš

To co som nazvala hovadzim gulasom sa vola v madarsku hovadzi perkelt. Ked som sem vkladala hovadzi gulas tak som napisala, ze netusim aky je rozdiel medzi nim a madarskym gulasom

Perkelt

Na masti opražíme cibuľu. Pridáme mäso (môže byť aj zajačie, bravčové, morčacie alebo drobky). Posypeme ho paprikou a premiešame (pozor aby neprihorelo lebo paprika zhorkne)

Cestoviny s mäsom

Z mäsa zvyčajným spôsobom perkelt. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme ne kocky pokrájané šampiňóny, povaríme a zahustíme smotanovou zátrepkou

Zapekané cestoviny s mäsom

Z mäsa zvyčajným spôsobom perkelt. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme ne kocky pokrájané šampiňóny, povaríme a zahustíme smotanovou zátrepkou