Bravčový perkelt na smotane recepty

Maďarský kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)

Maďarský kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)

Kurací paprikáš, ktorý je na rozdiel od perkeltu vždy so smotanou. Toto sa volá perkeltový základ. Pri sladkej smotane sa mi to ešte nikdy nestalo, preto vy to vyrovnanie teplôt pred pridaním smotany radšej urobte
Jedného králika, prosím

Jedného králika, prosím

V Maďarsku si pochutnávajú na králikovi v podode chutného paprikášu a perkeltu so smotanou a haluškami
Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept)

Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept)

podliala som malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí, vydusila až takmer na tuk, postup som opakovala, vždy za malého podliatia vývarom ako pri perkelte, dusila som prikryté pokrievkou na miernom plameni, kým mäsko nezmäklo a perkelt bol uvarený
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Od klasického perkeltu až po paprikáš. Okrem tých tradičných, turisticky nabitých miest som si vysnívala jedno, na ktoré som sa veľmi tešila
Bravčový perkelt

Bravčový perkelt

Umyté mäso pokrájame na kocky. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, mletú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme
Bravčový perkelt à la Ajka (fotorecept)

Bravčový perkelt à la Ajka (fotorecept)

Pomaly vlejeme do perkeltu. 1 Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku s nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom. 2 Bravčové mäso nakrájame na kocky a osmažíme do biela
Perkelt alebo paprikáš (v tlakáči)

Perkelt alebo paprikáš (v tlakáči)

Názov "perkelt" je poslovenčené maďarské slovo pörkölt, čo znamená "pražený". Kto by už len v našich končinách toto jedlo nepoznal, myslia si mnohí
Hubový perkelt

Hubový perkelt

Ľudia si to často mýlia, sú to podobné jedlá, ale perkelt (z maďarského Pörkölt) je tá verzia bez smotany a paprikáš je to jedlo so smotanou, ktorú jedávame najčastejšie s kolienkami, alebo haluškami
Perkelt z kuraťa

Perkelt z kuraťa

Na masti opražíme cibuľu. Nakoniec zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Podávame s haluškami, cestovinami alebo chlebom
Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový (fotorecept)

Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový (fotorecept)

Nový olej som nepoužil,lebo mäso bolo dostatočne nasiaknuté od včera. , v bielej mištičke mám už mäso opražené,na teflonovej panvici pražím,v nerezovom hrnci som do slaninovo-cibuľového základu pridal mletú červenú papriku,na kocky nakrájané mäso,ktoré som veľmi prudko opražil a budem dlho,dlho dusiť,v ďalšej sklenenej miske mám cibuľu z mäsa a dole je bravčové pliecko,pripravené na krájanie