Bravčové mäso so syrom a smotanou fotorecept recepty

Gratinované bravčové s hubami a medvedím cesnakom + šalát s medvedím cesnakom (fotorecept)

Gratinované bravčové s hubami a medvedím cesnakom + šalát s medvedím cesnakom (fotorecept)

1 Na masti som nechala zatiahnúť mäso pokrájané na kocky, potom som ho osolila 2 Deň vopred som si namočila suchohríby do vody aby napučali 3 Neviem, či poznáte lievik trubkovitý, je to dosť nenápadná a nelákajúca huba, moc ju ľudia nezbierajú, ale keď sa usuší, je aromatická a ja ju používam ako hubové korenie, stačí popučiť v ruke, alebo v mažiari 4 K mäsu som pridala rascu, biele korenie podrvené v mažiari a lievik a nechala chvíľu dusiť 5 Za chvíľu som pridala namočené sušené suchohríby aj s vodou, kde sa močili a nechala dusiť asi 20 min. 6 Pridala som šampióny, čo mi zostali od včera a medvedí cesnak a dusila ešte asi 20 min, kým bolo mäso makké na 90% 7 Pridala som smotanu a nastrúhaný syr, použila som tekovský neúdený a eidam 45% asi v rovnakom pomere 8 Dala som do vyhriatej rúry na 220° asi na 15 min. , uvidíte podľa farby syra 9 Papkali sme so zemiakmi s maslom a vňaťkou a šalátom 10 Hotovo
0 0
Farárske rezne z bravčového karé (fotorecept)

Farárske rezne z bravčového karé (fotorecept)

Mäso potrieme horčicou. slaniny. Mäso potrieme horčicou. kašou a šalátom. 1 Mäso nareže na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany mäso pomúčime a pomúčenou stranou 2 poukladáme na jemne naolejovaný pekáč. 3 Pre zmenu som pridala tenké plátky prerastenej ang. 4 Poukladáme na kolieska narezanú cibuľu. 5 Posypeme na hrubo nastrúhaným syrom - najlepší je údený -. 6 a zalejeme smotanou. 7 Pečieme pri 200 stupňoch 30 minút prikryté alobalom. 8 Potom odokryté necháme ešte zapiecť. 9 Dáme na tanier spolu so zemiak. 1 Mäso nareže na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany mäso pomúčime a pomúčenou stranou 2 poukladáme na jemne naolejovaný pekáč
1 0