Žemľovka sk recepty

Jahodová žemľovka (fotorecept)

Jahodová žemľovka (fotorecept)

Ja som mala 1/2 kg tvarohu váženého hrudkového - farmárskeho a pridala som ešte jeden jemný z Lidla, lebo sa mi zdalo málo. 2 Rožky nakrájame na kolieska a v mise ich zalejeme zohriatym mliekom, v ktorom sme rozmiešali 2 lyžice vanilkového cukru, v mojom prípade domáceho, preto neviem, koľko sáčkov, resp
Žemľovka

Žemľovka

Šťavu z jablka nechávame, aby bola žemľovka šťavnatá. Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. Namočené rožky vyskladáme do misy, prázdne miesta vyplníme roztrhnutými kúskami rožka, spodok musí byť celistvý
Jablkovo-tvarohová žemľovka

Jablkovo-tvarohová žemľovka

klidně si dejte doprostřed kopeček a rozestřete ,dáme vrstvu jablek zamíchaných s tvarohem ,posypeme vanilovým nebo skořicovým cukrem a dáme rozinky ,které jsme si nejdříve spařili v horké vodě a zase vrstvu rohlíků a jablka s tvarohem ,rozinky a vanilkový cukr
Jablkovo-slivková žemľovka

Jablkovo-slivková žemľovka

Rožky nakrájame na kolieska. Kolieska rožkov namáčame do mlieka a vyložíme nimi dno. Rožky nakrájame na kolieska
Žemľovka (fotorecept)

Žemľovka (fotorecept)

1 kedysi dávno keď boli deti malé, piekla som žemľovku v mise z jenského skla, teraz nehrozí aby sme niečo tak veľké zjedli tak som vytiahla malú formu na koláč, dobre som ju vymazala maslom a posypala jemnou strúhankou
Zemlovka

Zemlovka

A kedze minuli tyzden som mala taki posmutnejsi (ti co ste mimo domova urcite viete co myslim )tak som si pripravila niekolko slovenskych jedal
Žemľovka (fotorecept)

Žemľovka (fotorecept)

4 Na spodok sklenenej zapekacej misy rozložíme 1/3 namočených rožkov. 1 Rožky pokrájame. 2 Tvaroh zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 1 PL cukru
Pudingová žemľovka

Pudingová žemľovka

1 Staršie rožky nakrájame na kolieska. 1 Staršie rožky nakrájame na kolieska. 400ml mileka zohrejeme pridáme cukor, 1 celé vajce a jeden bielok
Žemľovka s hruškovým pyré

Žemľovka s hruškovým pyré

Do jednej misky nalejeme mlieko, pridáme 2 žĺtky, vanilínový cukor a premiešame vidličkou. Hrušky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a povaríme vo vode s 1 PL cukru, až kým nezmäknú. V ďalšej miske zmiešame tvaroh s cukrom, 1 žĺtkom a škoricou. 400 g cíceru, 3 banány, 5 PL holandského kakaa, 4 PL kokosového oleja, 4 vajcia, 3 ČL jedlej sódy, 2 veky / vianočky (najlepšie z predošlého dňa),