Špenát čerstvý recepty

6 Uložiť
Mleté mäso so špenátom, lieskovcami, šampiňónmi a kaparami pre všetkých paleo/keto zástancov

Mleté mäso so špenátom, lieskovcami, šampiňónmi a kaparami pre všetkých paleo/keto zástancov

Do panvice opäť dajte trošku olivového oleja a prisypte špenát. - 1 veľká cibuľa- 2 strúčiky cesnaku- 400 g mletého mäsa - odporúčam čisté hovädzie alebo morčacie alebo kuracie (na fotke môžete vidieť verziu z morčacieho mletého mäsa)- 1 PL mletej červenej papriky- čili podľa chuti- 1 PL oregana- 1/2 PL mletej rímskej rasce- 1 vanička šampiňónov- 1 veľký balík čerstvého špenátu- 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív- 1 väčšia hrsť lieskových orechov, prípadne mandlí, vlašských alebo kešu orechov - čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej. Miešajte cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. 1 veľká cibuľa- 2 strúčiky cesnaku- 400 g mletého mäsa - odporúčam čisté hovädzie alebo morčacie alebo kuracie (na fotke môžete vidieť verziu z morčacieho mletého mäsa)- 1 PL mletej červenej papriky- čili podľa chuti- 1 PL oregana- 1/2 PL mletej rímskej rasce- 1 vanička šampiňónov- 1 veľký balík čerstvého špenátu- 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív- 1 väčšia hrsť lieskových orechov, prípadne mandlí, vlašských alebo kešu orechov - čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej
2 Uložiť
Čo som dnes varila - Zapečená treska so špenátom a zemiakmi

Čo som dnes varila - Zapečená treska so špenátom a zemiakmi

mali sme trochu iné plány tak som ani moc neuvažovala nad varením, pohľad z okna nám ale naše plány prekrížil a tak som prekutrala mrazák a upiekla jedlo ktoré mám veľmi rada - rybu, špenát a zemiaky zapečené spolu, je to rýchlovka jediné čo treba spraviť je predvariť zemiaky, potom už stačí všetko naskladať do pekáčika - naspodok filety z tresky, nato vrstvu mladého čerstvého špenátu (mám ho na balkóne v hrantíku), cesnak na plátky, predvarené zemiaky nakrájané na kolieska, samozrejme všetko osoliť a okoreniť, vrch potrieť kyslou smotanou a šup na 15 minút do rúry
Hľadať odporučenia a stránky