Šišky recepty

Šišky s džemom a so šľahačkou

Šišky s džemom a so šľahačkou

1. Z mlieka, droždia, štipky soli a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do zohriatej múky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, kvások, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ a rum
Šišky

Šišky

Vysmažené šišky som ukladala na papierové obrúsky. 3 Do zohriateho tuku som vkladala šišky spodnou stranou hore, prikryla pokrievkou a smažila asi 2 - 3 minúty, potom som ich otočila a smažila ešte ďalšie asi 2 - 4 minúty už odokryté
Špaldové šišky <em>fotorecept</em>

Špaldové šišky <em>fotorecept</em>

Masti treba viac, aby šišky v nej plávali. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou kôpku lekváru. 3 Nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 5mm a pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska 4 Vykrojené kolieska prikryjeme utierkou a necháme 30 minút nakysnúť 5 Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku 6 Do širšej panvice, alebo kastróla dáme rozohriať masť, v ktorej šišky vypražíme z oboch strán do zlatista
Expresné šišky

Expresné šišky

Takéto rýchle šišky som ešte nerobila. Všetko sa v miske zmieša dokopy, olej sa vo vyššej panvici rozpáli k vyprážaniu a pomocou dvoch naolejovaných lyžíc sa formujú šišky a hádžu do horúceho oleja
Starkine šišky

Starkine šišky

Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske veľmi jemne rozvaľkám na asi 1,5 cm a vykrajujem menšie šišky (priemer 5/6cm), nechám ich ešte na doske chvíľku podkysnúť (cca 20 - 30 minút) a vyprážam vo vyššej vrstve oleja do zlatista (šišky musia v oleji plávať)
Šišky tradičné aj špaldové

Šišky tradičné aj špaldové

Aby ste nepovedali, dám vám aj klasický recept, lebo tieto šišky vás nikdy nesklamú, sú svetové. Recept na šišky mám od susedy Danielky, ktorá je vychýrená gazdinka
Hubové šišky

Hubové šišky

Z hubovej hmoty vytvarujte rovnako veľké šišky. Na panvici rozpáľte dostatočné množstvo oleja a šišky vypražte zo všetkých strán dozlatova
Plnené šišky

Plnené šišky

Takto pripravené šišky vyprážame v horúcom oleji, necháme odkvapkať a podávame. 1 Na plnenie potrebujeme Lino ladu (môže byť mliečna, nugát alebo aj duo) 2 Najskôr si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do múky, pridáme rozpustenú Heru, žĺtka, cukor a rum
Šišky z vody

Šišky z vody

Výborné, rýchle a jednoduché šišky. sk + moje úpravy (šišky som vykrajovala, do cesta som dala maslo namiesto hery a vynechala som nastrúhanú citrónovú kôru)
Šišky s penou od mamičky

Šišky s penou od mamičky

Tieto som si nechala na koniec a tento rok som s fasiangovou tematikou skoncila. Je to recept od mamky, ale bolo tazko ho od nej dostat, pretoze ho nema napisany, ale v hlave, a hlavne v oku…
Snehové šišky

Snehové šišky

Toto sú ďalšie šišky, ktoré sa mi veľmi páčia. V jenskej mise som rozhorúčila olej, šišky som odspodu omietla od múky a vkladala spodnou stranou nahor do oleja, zakryla pokrievkou na minútku a potom odkryla, o chvíľu sa dali otočiť a opražiť z druhej strany
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky bez droždia. Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň
Šišky miesené s vodou

Šišky miesené s vodou

Dobre vykysnuté a vysmažené šišky by mali mať okolo stredu biely prúžok. Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske veľmi jemne rozvaľkám na asi 1,5 - 2cm cm a formičkou navykrajujem šišky, nechám ich ešte na doske chvíľku podkysnúť (cca 20 - 30 minút) a vyprážam vo vyššej vrstve oleja do zlatista (šišky musia v oleji plávať)